Renault: "Petrov trebuie să-şi îmbunătăţească rezultatele"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 01.09.2010
Renault susţine că Vitaly Petrov trebuie să-şi îmbunătăţească rezultatele înainte de a semna un nou contract pentru sezonul 2011.

Robert Kubica este singurul pilot Renault confirmat pentru anul viitor, iar presa internaţională susţine că echipa este decisă să îl păstreze şi pe Vitaly Petrov, datorită deschiderii de care se bucura pe piaţa din Rusia.

Cu toate acestea, francezii amână semnarea unui nou contract cu rusul în încercarea de a-l determina să obţină rezultate mai bune.

Contractul părea o simplă formalitate după locul cinci obţinut la Hungaroring, însă rusul nu a reuşit să stabileasca niciun timp cronometrat în calificări în urma unei erori de pilotaj care l-a împiedicat să continue sesiunea. Totuşi, el a impresionat din nou pe ploaie şi a terminat pe locul nouă, rascumparandu-şi astfel greşeala.

"Uneori este greu să uiţi o greşeală precum cea pe care a comis-o el, dar aşa este în Formula 1 şi nu este uşor. A făcut o cursă foarte bună, a evitat toate capcanele ploii şi trebuie să spun că a avut o performanţă bună. A fost bine să repunem maşina în puncte având în vedere de unde a plecat pe grila, aşa că trebuie doar să evite astfel de greşeli.

Dar poate că tot răul este spre bine, pentru că asta îi reaminteşte că trebuie să rămână concentrat şi dacă a avut un rezultat bun în Ungaria nu înseamnă că aşa va fi în fiecare weekend", a declarat Eric Boullier, şeful echipei Renault.

În acest context, Boullier a admis că prelungirea contractului cu Petrov depinde de rezultatele pe care acesta le va obţine pe tot parcursul unui weekend de cursă. "Aş spune că da, în special după greşeală din calificări. Da, a adus câteva puncte acasă, dar trebuie să avem un al doilea pilot solid", a mai precizat el.

Renault este singura echipă de top din Formula 1 care nu a anunţat încă linia completă de piloţi pentru sezonul 2011.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru