Renault: "Semnăm cu Heidfeld dacă este convingător în teste"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.02.2011
Renault a anunţat că Nick Heidfeld va fi înlocuitorul lui Robert Kubica în sezonul 2011 dacă germanul va convinge echipa că este capabil să dezvolte monopostul R31.

Nick Heidfeld este principalul favorit să-l înlocuiască pe Robert Kubica la Renault, iar germanul trebuie doar să-i convingă pe cei de la Renault că este capabil să contribuie semnificativ la dezvoltarea monopostul R31 pe parcursul sezonului.

Informaţia a fost dezvăluită de şeful Eric Boullier, care susţine că are nevoie de un înlocuitor experimentat pentru polonezul care vineri va suferi o nouă operaţie.

"Heidfeld este aici pentru a fi evaluat. După ce finalizam aprecierea lui şi dacă suntem mulţumiţi, îl vom păstra. Dacă nu, mergem la Barcelona şi testăm alţi piloţi. Dacă s-ar fi întâmplat la jumătatea sezonului, atunci monopostul ar fi fost deja dezvoltat şi am fi putut să-i oferim o şansă unui tânăr pilot. Dar trebuie să dezvoltăm acest monopost de la zero, aşa că alegerea evidentă este un pilot experimentat. Avem nevoie de cineva care să ducă echipă mai departe în privinţa noilor pneuri, a sistemului KERS şi a aripii spate ajustabile", a explicat francezul.

De asemenea, Boullier a exclus posibilitatea de a-i contacta pe Kimi Raikkonen sau Nico Hulkenberg.

Fostul campion mondial al Formulei 1 nu este în atenţia echipei din cauza implicării acestuia în Campionatul Mondial de Raliuri, în timp ce germanul nu are suficientă experienţă în Formula 1, potrivit oficialilor Renault.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • Renault
    Buna alegere Heidfeld. Cea mai buna. Raikkonen? A inceput campionatul WRC cu o prima iesire in decor in prima speciala. Incepe sa-i placa mult...pacat de masina...
    9 2
  • ha ha ha
    @ renault asa e. pacat ca nu a avut loc huckle dar asta e. iar cu raikko eu zic sa numai comentam ca tipu nu are nici o treaba cu ce semananca WRC-ul. anul trecut a dstrus masinile citroen - etapa si masina. e varza pt WRC. acol trebuie tehnica. chiar daca e finlandez nu are ce cauta acolo. dar asta e. ma mir cum astia nu l-au dat afara pana acum, probabil sponsorul si faptul ca e privat il mai tin in viata.
    2 1
  • @
    daca a ramas acelasi Heidfeld pe care il stim din perioada BMW , atunci e o alegere foarte inteleapta . Nu uzeaza foarte mult pneurile ceea ce va fi un atuu foarte important pt. el .
    3 1
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    Lotus ar miza pe Heidfeld exact cum ma gandeam si eu. Plusul este ca deja stie cum piloteaza Kubica ceea ce il poate ajuta in ajutarea noii masini. Sper sa fie si ceva mai agresiv pe pista, daca masina i se potriveste. Hulkenberg parea o optiune bune dar lipsa experientei se pare ca a contat foarte mult. Senna si restul... nici eu nu as miza pe ei, sincer sa fiu. Plus Heidfeld stie deja cum se comporta noile pneuri :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru