Renault solicita permisiunea de a imbunatati motorul

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.03.2010
Renault a solicitat forului mondial permisiunea de a modifica motorul de Formula 1 pentru a ajunge la nivelul de performanta al constructorilor rivali.

Potrivit regulamentului tehnic in vigoare, dezvoltarea motoarelor este interzisa pana in 2012 ca masura pentru reducerea costurilor, insa acest lucru nu a putut impiedica mai multi constructori sa opereze modificari minore.

Acest lucru a condus la o diferenta de putere intre motoare care ajunge, potrivit unor surse neoficiale, pana la 30 de cai putere. In prezent, motorul celor de la Renault este considerat cel mai slab din Formula 1 cu excceptia unitatii furnizate de Cosworth, iar constructorul francez a facut in cele din urma demersurile necesare pentru a imbunatati situatia.

Renault a trimis o scrisoare catre FIA in care solicita o serii de imbunatatiri pentru motor care vizeaza fiabilitatea si reducerea costurilor, insa cererea vizeaza in realitate si imbunatatirea performantelor. In cazul in care va primi unda verde din partea FIA, dezvoltarea motorului Renault va aduce beneficii si pentru cei de la Red Bull Racing, care utilizeaza de mai multi ani unitatile furnizate de francezi.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Renault
    Parca au mai primit odata permisiunea FIA sa imbunatateasca motorul, anul trecut sau acum 2 ani.
    1 2
  • motor
    O regula timpita asta cu inghetarea motoarelor.Renault sufla si in iaurt dupa scandalul Crashgate de anul trecut.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru