Renault, surprinsă de acuzaţiile dure ale lui Raikkonen

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 07.10.2010
Renault susţine că nu s-a folosit de numele lui Kimi Raikkonen pentru a-şi face o campanie de marketing şi admite că orice negociere a luat sfârşit.

După mai multe săptămâni în care Renault a insistat că a fost contactată de Kimi Raikkonen pentru semnarea unui contract pentru sezonul 2011 al Formulei 1, fostul campion mondial a rupt miercuri tăcerea şi a afirmat că echipa franceză s-a folosit de numele său în scopuri de marketing, anunţând totodată că exclude revenirea în Marele Circ la Renault.

Prezent în paddock-ul de la Suzuka pentru Marele Premiu al Japoniei, Eric Boullier, şeful Renault, a negat acuzaţiile finlandezului şi a admis că a purtat o singură discuţie cu managerii săi la Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul lunii august.

"Nu ne-am copilărit deloc cu imaginea lui Kimi, aşa cum a susţinut el în presă. Am fost contactaţi de managerii săi după Spa, care au vrut să discutăm, iar la momentul respectiv le-am spus: 'Vă rog să aşteptaţi. Da, suntem onoraţi că ne-aţi contactat, dar trebuie să finalizăm evaluarea potenţialului lui Vitaly Petrov şi din acel punct vom reveni în legătură cu voi'.

Atât şi nimic mai mult."

"De atunci nu i-am mai contactat pentru că nu am terminat evaluarea potenţialului lui Petrov şi nu aveam ce altceva să spun. Nu m-am folosit niciodată de presă şi nu văd niciun beneficiu să spun presei că Raikkonen este interesat şi ne urmăreşte. Car ar fi scopul? Până la urmă, presa a avut un mare interes şi a continuat să raporteze despre contactul nostru, probabil pentru că nu avea ce altceva să spună, şi cred că Raikkonen s-a supărat când a văzut toate astea în presă. Acum cred că este clar, şi pentru mine şi pentru el, că acesta este sfârşitul discuţiei", a precizat Boullier pentru jurnaliştii prezenţi la Suzuka.

Până la declaraţiile făcute miercuri în presa finlandeza, Raikkonen nu comentase în niciun fel propunerea pe care o făcuseră celor de la Renault pentru a reveni în Formula 1 anul viitor.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • Kimi
    Diplomatia lui Kimi s-ar putea sa-l cam coste, putea sa puna problema putin altfel daca vroia sa revina in F1.Dupa cum negociaza nu vad o echipa de top care sa-l mai ia.
    5 3
  • Niculae
    Baietii de la Renault sunt Diavolul intruchipat pentru ca si-au permis sa foloseasca numele lui Raikkonen in campania lor de publicitate! Lasand gluma la o parte, Raikkonen a declarat ca nu i-a luat niciodata in serios, asa ca si cei de la Renault stiau exact cat de motivat este acesta, de aia puneau presiune pe Petrov. Nu pentru a-l schimba ci pentru a-l motiva!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru