Renault susține că va rămâne pe termen lung în Formula 1: "Noul model de afaceri este mult mai bun"

de Daniel Popescu, Foto: Renault
Miercuri, 27.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault susține că noile reguli care vor fi implementate în Formula 1 în anii următori vor permite constructorului francez să rămână pe termen lung în sporturile cu motor.

Renault va anunța în această săptămână un amplu program de măsuri pentru a reduce costurile în contextul pandemiei de coronavirus.

Presa internațională a speculat că francezii ar putea renunța la participarea în Formula 1, însă șeful Cyril Abiteboul susține că ultimele decizii legate de viitorul competiției sunt excelente din punct de vedere financiar.

"Avem o distribuție mai bună a banilor, un buget maxim mai scăzut, așa că veștile sunt foarte bune pentru noi. Este un model de afaceri mult mai bun. Vocea noastră a fost în sfârșit auzită și totul pare că merge în direcția bună pentru cei care sunt deja în sport", a declarat el.

În acest context, șeful echipei de Formula 1 antiipeaza că Renault are toate argumentele necesare pentru a continua participarea în competiție și după sezonul 2020, în ciuda implicării majore într-o competiție mai apropiată de direcția de viitor a producătorului, și anume competiția de monoposturi electrice Formula E.

"Credem în sporturile cu motor, așa cum credem în activitățile de marketing, cu excepția faptului că aici este un sport.

Este tehnologie, dar și emoție, iar Renault înseamnă emoție. Toate aceste lucruri înseamnă foarte mult. De aceea am fost prezenți de decenii și intenționăm să rămânem pentru mult timp", a adăugat el.

Totuși, Abiteboul a admis că nu poate garanta că șefii constructorului Renault vor decide de asemenea ca Renault să rămână pe termen lung în Formula 1.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    imi place abite-boul reno ca e sincer desi o arde cu emotii etc recunoaste si ca f1 e de fapt pentru ei doar afacere = profit din circoteca bazaitoare.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru