Renault va decide în curând strategia pentru a doua parte a sezonului

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.07.2010
Renault va decide în câteva săptămâni dacă va continua programul agresiv de dezvoltare pentru 2010 sau dacă se va concentra mai mult pe monopostul din 2011.

În ciuda numeroaselor probleme înregistrate la finalul anului trecut, Renault este una dintre surprizele plăcute ale sezonului 2010, obţinând rezultate net superioare comparativ cu anii trecuţi.

Una dintre explicaţii este dezvoltarea agresivă a monopostului pe parcursul acestui an, în urma căreia echipa a redus semnificativ diferenţa faţă de Mercedes GP. Cu toate acestea, odată cu intrarea în a doua jumătate a sezonului, Renault vă trebui să decidă dacă continuă în acest ritm sau dacă se va concentra pe dezvoltarea monopostului din sezonul viitor.

"Strategia va fi cu siguranţă diferită de cea de la începutul anului, chiar dacă este evident că trebuie să continuăm să forţăm pentru că încă nu suntem suficient de rapizi pentru a lupta pentru pole position-uri şi victorii. Şi ştim că trebuie să continuăm în acest ritm, pentru ca Formula 1 este atât de competitivă în aceste zile şi toţii competitorii noştri muncesc din greu pentru a-şi îmbunătăţi monoposturile".

"Dar în acelaşi timp este important să privim spre anul viitor şi nu trebuie să neglijăm dezvoltarea monopostului pentru 2011, care deja a început. Trebuie să găsim echilibrul potrivit pentru resurse şi aceasta este decizia pe care trebuie să o luăm în următoarele săptămâni", a declarat Eric Boullier, şeful echipei Renault.

Unul dintre principalele obiective ale echipei Renault pentru acest an este să învingă Mercedes GP în clasamentul general, în contextul în care diferenţa dintre cei doi rivali este în acest moment de 20 de puncte.

"Mă aştept că lupta cu Mercedes să continue pe tot parcursul sezonului. Este un competitor foarte puternic şi ar fi greşit să-i subestimăm. Au doi piloţi foarte buni (n.r - Michael Schumacher şi Nico Rosberg) şi sunt în faţa noastră în campionat, aşa că este clar că va trebui să muncim din greu pentru a-i învinge. Evident, nu au avut performanta scontată la Valencia, ceea ce a fost o surpriză, dar nu cred că vor avea rezultate slabe la fiecare cursă.

Aşa că a fost important să le luăm puncte, pentru că ştiu că vor reveni", a mai precizat el.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru