Renault va introduce noul sistem de ventilaţie F-duct

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 14.07.2010
Eric Boullier a confirmat că Renault va introduce propriul sistem de ventilaţie F-duct în cursa de la Hockenheim sau cel târziu la Spa-Francorchamps.

Renault este decisă să continue programul de dezvoltare pentru monopostul R30 şi în a doua jumătate a sezonului, deşi într-un ritm mai redus ca urmare a necesităţii de a lucra în paralel la maşina de anul viitor.

Unul dintre cele mai importante upgrade-uri pregătite de Renault este noul sistem de ventilaţie F-duct, care va fi introdus fie în Marele Premiu al Germaniei de peste două săptămâni, fie în Marele Premiu al Belgiei.

"A doua parte a sezonului va fi crucială pentru a vedea care este exact performanta noastră şi dacă putem obţine tot ce este mai bun din monopost pentru a obţine câteva podiumuri. Vom avea câteva dezvoltări pentru următoarele două, trei sau patru curse, inclusiv un sistem de ventilaţie F-duct care este promiţător pentru finalul sezonului".

"Introducerea sa depinde de producţie, pentru că acum am validat un pachet bun şi depinde de program, întrucât Budapesta este un circuit cu o forţă de apăsare aerodinamică ridicată şi nu avem nevoie de el acolo.

Poate îl vom avea înainte (n.r - la Hockenheim), dar cel mai probabil după aceea (n.r - la Spa-Francorchamps)", a declarat Eric Boullier, şeful Renault F1 Team, în cadrul unui podcast de după Marele Premiu al Marii Britanii.

"PETROV, CEL MAI BUN DEBUTANT DIN F1"

Chiar dacă nu are încă viitorul asigurat la echipa în 2011, Vitaly Petrov este considerat drept cel mai bun debutant din Formula 1 din acest sezon de către Boullier, care admite însă ca primul rus din istoria competiţiei trebuie să termine frecvent în zona punctelor.

"Viitorul lui este în mâinile sale. Nu am fost dezamăgiţi de el, cu siguranţă este cel mai bun debutant din paddock. Uneori a avut performante foarte bune şi a făcut o treabă incredibilă. Adevărul este că îi lipseşte o anumită constanţă pentru a câştiga punctele pe care le merita şi cu siguranţă trebuie să câştigăm puncte cu ambele maşini. Asta creează zvonuri despre locul său în echipă, dar îl sprijinim total, suntem mulţumiţi să-l avem la bord şi vom face tot ce putem pentru a-l ajuta să facă ultimul pas", a mai precizat el.

Renault a anunţat recent că i-a prelungit contractul lui Robert Kubica până în 2012, însă nu a anunţat încă dacă Petrov va rămâne la echipă, întrucât intenţionează să-i facă o ofertă lui Kimi Raikkonen, refugiat în acest sezon în WRC.

Via | Renault F1 Team

Comentarii (1)

  • Kimi
    Nu cred ca va veni la Renault , poate la Redbull , el vrea o echipa performanta din cate cred eu .
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru