Renault va introduce propriul sistem de ventilaţie

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 01.06.2010
Renault a anunţat că va introduce sistemul de ventilaţie F-duct pe monopost, deşi iniţial refuzase să dezvolte această componentă.

Renault este una dintre echipele cu cel mai agresiv program de dezvoltare pe parcursul sezonului, iar acest lucru a fost evidenţiat şi de parcursul foarte bun al echipei din primele curse.

Chiar dacă nu a fost capabilă să lupte pentru pole position sau victorie cu excepţia Marelui Premiu al statului Monaco, francezii reprezintă una dintre surprizele plăcute ale anului.

Iniţial, Renault a afirmat că nu intenţionează să dezvolte un sistem de ventilaţie F-duct similar cu cel inovat de Mclaren pentru a nu afecta actualul program de dezvoltare pentru monopostul R30, însă între timp francezii şi-au regândit strategia şi sunt pregătiţi să utilizeze această componenta, care asigură un spor de viteză de 10 km/h pe liniile drepte.

"Avem o strategie de dezvoltare uşor diferită faţă de celelalte echipe tradiţionale, dar vă pot spune că sistemul de ventilaţie F-duct va fi testat în curând. Îl vom folosi curând, dar avem şi alte proiecte în cadrul dezvoltării agresive.

Şasiul nostru nu este conectat la aripa spate, aşa că sistemul de ventilaţie F-duct complică aerodinamica, motiv pentru care va trebui să regândim aripa spate. Iar în privinţa F-duct vrem să ne asigurăm că va lucra la capacitate 100% înainte de a-l pune pe monopost", a declarat Eric Boullier, şeful echipei Renault, pentru publicaţia franceză Auto Hebdo.

Oficialul francez nu a dezvăluit dacă noua componentă va fi introdusă chiar de la Marele Premiu al Canadei de la sfaristul săptămânii viitoare, acolo unde avantajul acesteia ar putea fi important graţie unei linii drepte foarte lungi.

Via | Auto Hebdo

Comentarii (1)

  • imi pare bine ca mai vad astfel de echipe care isi vad de treburile lor (in buna masura) in loc sa traga cu ochiul la altii .
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru