Renault va reduce bugetul echipei de F1 la jumatate

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.12.2009
Bugetul pus la dispozitie de Renault pentru sezonul 2010 va fi de doua ori mai mic decat cel din 2009, dupa ce constructorul francez a vandut 75% din echipa companiei Genii Capital.

Renault a oficializat miercuri tranzactia prin care a vandut 75% din actiunile echipei fondului de investitii Genii Capital, condus de omul de afaceri luxemburghez Gerard Lopez.

Constructorul francez a recunoscut ulterior ca masura a fost luata strict din punct de vedere financiar, pentru a putea ramane in continuare in Formula 1 si pentru a evita retragerea din competitie.

In acest sens, Renault isi va reduce contributia la bugetul echipei de Formula 1 cu 50% comparativ cu acest an. "Am cautat o alternativa pentru a pastra brandul Renault in Formula 1. In privinta costurilor nete dintre 2009 si 2010, bugetul a fost injumatatit", a declarat Francois Caubet, presedintele Renault Sport, potrivit presei franceze.

Prin aceasta decizie, Renault va concura in sezonul 2010 cu acest nume, chiar daca francezii nu mai detin pachetul majoritar de actiuni. Masura vine in contextul in care nu mai putin de trei constructori s-au retras din Formula 1 in ultimele 12 luni ca urmare a crizei economice.

Via | Motorsport

Taguri: Renault, buget

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru