Renault va schimba numele echipei de Formula 1 în Alpine din sezonul 2021: noile culori vor fi albastru, alb și roșu

de Daniel Popescu
Luni, 07.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat că echipa de Formula 1 își va schimba numele în sezonul 2021 în Alpine, după brandul diviziei de motorsport. Noile culori ale echipei vor replica steagul Franței cu albastru, alb și roșu.

Renault a anunțat cu ocazia Marelui Premiu al Italiei că a decis să schimbe numele echipei de Formula 1 începând din sezonul 2021. Constructorul francez va concura în Formula 1 cu numele Alpine, de la brandul de performanță din cadrul Grupului Renault.

În plus, noua echipă Alpine va utiliza și culori noi. Viitorul monopost va fi predominant albastru cu nuanțe de alb și roșu, potrivit unui teaser publicat de producătorul francez. Culorile nu sunt alese întâmplător, întrucât vor scoate în evidență culorile drapelului francez.

"Alpine este un brand frumos, puternic și vibrant care aduce zâmbete pe fețe. Prin introducerea Alpine, un simbol al excelenței franceze, în cea mai prestigioasă competiție de motorsport, continuăm aventura în acest sport", a declarat Luca de Meo, CEO-ul Grupului Renault.

Anunțul vine la scurt timp după ce Grupul Renault a anunțat o reorganizare majoră. Francezii vor renunța la împărțirea pe regiuni și vor utiliza în schimb divizii bazate pe mărcile Renault, Dacia și Alpine.

Cyril Abiteboul, șeful echipei de Formula 1, a preluat în același timp și funcția de șef al diviziei Alpine.

Motoarele folosite de Alpine începând din sezonul 2021 vor fi cunoscute în continuare sub brandul Renault.

Echipa cu sediul de la Enstone va fi astfel la a cincea schimbare de identitate. Fondată ca Toleman în 1981, echipa și-a schimbat ulterior numele în Benetton, Renault, Lotus și din nou în Renault, înainte de a trece la Alpine de anul viitor. Piloții echipei Alpine în 2021 vor fi Fernando Alonso și Esteban Ocon.

Via Renault

Comentarii (2)

  • Adrian Dumbraveanu
    Vedeti ce inseamna un subiect fara interes, daca scriati orice bazaconie despre Vettel sareau toti pe el si curgeau comentariile.
    0 0
  • unu altu
    Dar sincer, e o schimbare majora! atata ca pe nimeni nu prea intereseaza ce face Renault. Sunt curios cum va arata masina.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru