Renault va testa noul motor V6 la jumătatea lui 2012

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.12.2011
Renault a dezvăluit că va efectua primele teste cu noul motor V6 pentru sezonul 2014 la jumătatea anului viitor.

Renault a devenit al treilea constructor care confirmă planurile iniţiale cu privire la dezvoltarea motoarelor turbo V6 de 1.6 litri, care vor înlocui actualele unităţi V8 de 2.4 litri începând din sezonul 2014.

Astfel, Jean-Francois Caubet, managerul Renault Sport, a anunţat că prima versiune a motorului V6 va fi evaluată la jumătatea anului viitor, fără însă să precizeze o dată exactă.

"Noile unităţi pentru 2014 vor fi substanţial mai complexe de desenat şi utilizat decât actualele motoare şi va fi o mare provocare să facem treabă bună. Primul nostru motor V6 va fi testat la jumătatea anului 2012, iar apoi vom avea un program intens de dezvoltare pentru fiecare parte a unităţii în limitele regulamentului", a precizat el pentru publicaţia Nextgen Auto.

Anterior, Ferrari a dezvăluit că va efectua tot anul viitor primul test cu noile motoare V6, în timp ce rivalii de la Mercedes au dezvăluit că sunt deja pregătiţi pentru o astfel de evaluare, însă nu au stabilit încă data efectuării testului.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru