Renault va utiliza sistemul F-duct în Belgia

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.08.2010
Renault va implementa noul sistem de ventilaţie F-duct pe monopost pentru Marele Premiu al Belgiei, în urma rezultatelor pozitive din tunelul de vânt.

Renault este echipa cu unul dintre cele mai agresive programe de dezvoltare a monopostului din acest sezon, însă chiar şi în aceste coditii francezii nu au utilizat până în prezent noul sistem de ventilaţie F-duct pionierat de McLaren.

Lucrurile se vor schimba însă începând cu Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul săptămânii viitoare, când francezii vor introduce acest update pe monopostul R30. Intenţia acestora este ca sistemul să fie utilizat pe tot parcursul weekendului, însă o decizie finală va fi luată după analizarea datelor obţinute în antrenamentele libere de vineri.

Decizia vine la capătul analizelor efectuate în tunelul de vânt înainte de închiderea fabricii de la Enstone pe o perioadă de două săptămâni, conform înţelegerii dintre echipe ce vizează reducerea costurilor în Formula 1.

Renault devine astfel ultima echipă din prima jumătate a clasamentului constructorilor care introduce acest update, după ce Ferrari, Red Bull Racing, Williams, Force India şi Mercedes GP au copiat succesiv conceputul iniţial al rivalilor de la McLaren.

Sistemul de ventilaţie F-duct are nevoie de acţiunea directă a pilotului prin blocarea cu genunchiul său mâna a condutelor de ventilaţie ce duc spre aripa spate, acest lucru asigurând un spor de până la 10 km/h pe liniile drepte. În plus, forţa de apăsare aerodinamică în viraje este îmbunătăţita în viraje graţie acestui concept.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • F-Duck
    Mai bine zis este faptul ca Renault este singura echipa care reuseste sa implementeze sistemul F-duck unic produs de ei insusi.Acum ramane de vazut daca va avea succes eu zic ca da :D .
    3 0
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Si sa inteleg ca o sa fie o rata pe botul monopostului? Nu-mi dau seama daca ajuta sau poate se va speria cine stie :)))))
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru