Renault: "Villeneuve nu va reveni în F1 la echipa noastră"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.06.2010
Renault a negat speculaţiile potrivit cărora Jacques Villeneuve ar putea reveni în Formula 1 în 2011 la echipa franceză.

Fostul campion mondial Jacques Villeneuve a eşuat în tentativa de a reveni în Formula 1 în acest sezon alături de Stefan GP, însă canadianul a admis recent că va continua să caute o echipă şi pentru 2011.

Presa internaţională a speculat că una dintre opţiunile sale este Renault, prin prisma relaţiilor de prietenie pe care canadianul le are cu Gerard Lopez, noul proprietar al echipei franceze.

Cu toate acestea, Eric Boullier, şeful echipei Renault, a informat zvonurile, afirmând că Villeneuve nu se potriveşte cu profilul francezilor.

"Villeneuve este un campion mondial şi un talent excepţional pentru care am foarte mult respect. Fără nicio îndoială, el ar putea ajuta o echipă care caută un pilot cu profilul său. Acesta nu este şi cazul nostru", a precizat Boullier.

Pe de altă parte, francezul crede că Villeneuve va avea de înfruntat un handicap din cauza interzicerii testelor din timpul sezonului şi a numeroaselor schimbări de regulament survenite de la retragerea sa din competiţie în 2006.

"Actualul regulament care limitează testele private afectează foarte mult potentilaul de revenire a unui pilot inactiv.

Un pilot care părăseşte competiţia îşi pierde viteză normală, reflexele sale sunt puţin obtuze, la fel ca şi abilităţile fizice pentru a duce maşina la potenţialul său maxim. Asta este natural. Indiferent cce faci în sporturi, abilităţile specifice necesare pentru a concura în F1 trebuie să fie menţinute constant", a adăugat el.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru