Renault vrea să câştige curse în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.01.2011
Eric Boullier susţine că obiectivul echipei Renault este să obţină victorii în sezonul următor şi să fie recunoscută printre echipele de top ale Formulei 1.

După ce Fernando Alonso a adus două titluri mondiale echipei în 2005 şi 2006, Renault a intrat pe o traiectorie descendentă în ultimii ani. Revirimentul a început să se producă abia în sezonul precedent, după ce constructorul francez şi-a diminuat prezenta în cadrul echipei, iar achiziţionarea unui pachet semnificativ de acţiuni de către constructorul Lotus îl determină pe şeful Eric Boullier să fie şi mai optimist.

Francezul îşi propune ca Renault să obţină victorii cu regularitate în 2011 şi să fie din nou considerată una dintre echipele de top ale competiţiei. "Vrem să câştigăm cu această maşină. Pentru a câştiga trebuie să termini pe podium cu regularitate, iar apoi vei câştiga. Acesta este obiectivul nostru. Ambiţia mea a fost întotdeauna să transform această echipă într-una de top. Vreau ca noi să fim recunoscuţi ca o echipă de top precum Ferrari sau McLaren", a declarat Boullier cu ocazia prezentării noilor culori ale monopostului Renault.

Echipa de la Enstone va miza şi în acest an pe serviciile lui Robert Kubica şi Vitaly Petrov şi are nevoie de o creştere a performantei din partea rusului pentru a putea conta în clasamentul constructorilor.

Petrov este încrezător în abilităţile sale, însă susţine că nu a avut oportunitatea să înveţe multe lucruri de la coechipierul său, din cauza personalităţii lui Kubica.

"Dacă coechipierul tău este Kubica nu poţi învăţa nimic de la el pentru că este întotdeauna o persoană închisă. Poţi doar să te uiţi peste datele sale, să vezi cum lucrează şi ce îi spune inginerul său. Asta este. Aşa că nu am învăţ mult de la el, ci din datele sale, din stilul de pilotaj şi din modul în care a vorbit cu inginerul său", a precizat el.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (7)

  • miii de draci
    draci, mii de draci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, cum sa pui un polon alaturi de un rus ?????...astia se urasc nativ ...deci nu vor colabora in veci .....aici este vorba de 2 oameni are au fost educati diferit si care din nationalism se urasc , fara a avea ceva de impartit in mod real .
    desigur KUBICA este mai bun decat PETROV ...dar vor fi rivali mereu .
    9 3
  • Robert vs Vitali
    Buna observatia...astia doi nu admit prea multa prietenie..Robert tot nr 1 va fi, nu-l exclud dintr-o eventuala lupta la titlu anul asta.
    7 3
  • @Petrov
    Cred ca gresiti

    Desi in general intre rusi si polonezi nu sunt relatii foarte bune, Petrov nu este ca toti rusii. Are bun simt si multa experienta de convetuire cu cei care nu sunt rusi cand a concurat in celelalte competitii prin Europa.

    Vazusem un reportaj inainte de inceputul sezonului 2010 in care se vorbea despre Petrov, primul rus care va concura in Formula 1. Toti il carecterizau ca o persoana cuminte si cu bun simt. Culmea e ca tot un rus, care a fost pilot de teste la echipa Minardi, ia dat sanse minime de reusita din cauza ca ar fi "prea cuminte", intr-un sport in care toti ceilalti piloti sunt foarte agresivi, in stare sa calce pe capete pt a fi in frunte si n-ar rezista in asa mediu.

    Cred ca n-ar mai trebui sa judecam oameni in particular doar dupa prejudecatile pe care le avem despre o nationalitate sau alta
    4 3
  • mobius
    ce naste din pisica soareci mananca
    Petrov este un rus autentic, nu se dezminte, in plus este protejatul lui Putin si a dovedit deja, de la prima aparitie in F1, foarte multa agresivitate, dovedind fara putinta de tagada ca este gata sa calce pe cadavre. In privinta afinitatilor cu polonezul Kubica sunt intru totul de acord cu antevorbitorii mei.
    5 1
  • Popicul
    polonezii !
    Ce se spune despre Petrov este corect, eu cred ca la Kubika e problema.
    Ei, polonezii au un nationalism ce depaseste orice limite. Cred ca numai acest nationalism a dus la catastrofa aia cu presedintele lor. Tipul nu suporta idea ca nu poate fi la acea manifestare in care ar fi trebuit sa-i traga pe rusi de urechi.
    Pan-ii astia polonezi se cred un fel de buric al pamantului rasaritean.
    In alta ordine de idei, Kubika are talent si probabil nu este singurul care este egoist, asa ca nici Vitia, cum se zice pe la ei, nu ar trebui sa se astepte ca sa fie convovcat de Kubika la cursuri de cun este sa fii pilot in F1.
    Asta ca si multe alte meserii se fura.!
    1 1
  • Petarde ale Romania Mare...
    Mai oameni buni: nationalitatea se vede numai dupa trecerea liniei de sosire can se intoneaza imnul castigatorului.
    In rest, ata Petrov cat si Kubica sunt profesionisti. Iar din alte experiente poti fii australian si german si sa nu te intelegi cu colegul de echipa fara sa fie cat de putina ura nationala.
    Nationalismul nu conteaza ci doar performanta.
    0 0
  • ....erata
    Petarde "a la" RM....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru