Renault vrea sa depaseasca Mercedes GP in clasament

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.04.2010
Renault a dezvaluit ca principala ambitie pe termen scurt este sa depaseasca Mercedes GP in clasamentul constructorilor. Francezii mizeaza in acest sens pe o dezvoltare agresiva a monopostului R30.

Mercedes GP este considerata una dintre cele patru echipe care pot lupta pentru titlul mondial in acest sezon, alaturi de Ferrari, McLaren si Red Bull Racing.

Cu toate acestea, evolutiile oscilante ale echipei si rezultatele modeste inregistrate de Michael Schumacher la revenirea in competitie dupa o absenta de trei sezoane ii determina pe cei de la Renault sa spere ca vor reusi sa-si depaseasca rivalii.

"Cred ca putem (n.r - sa-i depasim pe Mercedes GP) pentru ca in acest moment sunt in fata noastra doar in privinta performantelor din calificari, pe cand noi am demonstrat o forma mai buna in cursa din Malaezia. Vom avea mai multe update-uri in China, inclusiv o noua podea si o alternativa pentru aripa fata. Chiar daca asta nu va fi suficient pentru a ajunge in fata celor de la Mercedes in calificari, ar trebui sa ne apropiem de ei. Iar daca putem sari in fata lor la startul cursei, sunt increzator ca avem capacitatea de a ramane in frunte", a declarat James Allison, directorul tehnic al echipei Renault.

Constienti ca sunt inca putin in urma rivalilor de la Mercedes, Renault mizeaza pe o dezvoltare agresiva a monopostului R30 pe parcursul sezonului, in speranta ca acest lucru va permite echipei sa isi imbunatateasca constant performantele in acest an.

"Nu am facut niciun secret din intentia noastra de a dezvolta agresiv monopostul in 2010.

Dezvoltarea agresiva inseamna sa ai idei si sa le implementezi pe circuit. Actuala rata de dezvoltare este foarte ridicata, cel putin dubla fata de anul trecut. Fabrica a renuntat de asemenea la toate pauzele pentru ca ideile noastre sa ajunga pe monopost de doua ori mai repede", a mai precizat oficialul echipei franceze.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru