Renault vrea să devină cel mai important furnizor de motoare din F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.11.2011
Renault are ca obiectiv să devină principalul furnizor de motoare din Formula 1 pentru a promova ulterior tehnologiile în industria auto.

Renault va furniza motoare pentru Red Bull Racing, Renault, Lotus şi Williams începând din sezonul 2012, urmând să acopere o treime dintre echipele din competiţie.

Cu toate acestea, Carlos Ghosn, CEO-ul constructorului francez, insista că planurile Renault sunt chiar mai ambiţioase din acest punct de vedere.

"Mai mult de 25% dintre echipe vor avea un motor Renault. Aş spune că în viitor vor fi şi mai multe, pentru că tehnologia noastră este atrăgătoare. Echipele câştigă cu motoarele noastre, iar unităţile noastre sunt fiabile. Acestea sunt două atribute foarte atractive. Pentru cele patru echipe este incitant să continue la cel mai bun nivel al performanţei şi sunt sigur că Renault poate deveni, într-un fel sau altul, principalul furnizor de motoare din Formula 1", a declarat brazilianul.

Ghosn susţine că prezenţa celor de la Renault în Formula 1 este foarte benefică pentru companiei chiar şi în absenţa unei echipe de uzină, datorită avantajelor de marketing oferite de competiţie pe pieţele din întreaga lume.

"În primul rând, F1 ne oferă cunoştinţe despre tehnologie, fiabilitate şi calitate.

Dar pe lângă asta, F1 este un vector pentru brand, în special în ţările emergente. Este evident că Red Bull Renault este foarte vizibilă în Rusia, ne ajută să fim vizibili în India şi Brazilia. Aşa că atunci când Renault apare în peisaj alături de termeni precum 'tehnologie' şi 'tehnologie fiabila', este foarte bine pentru brandul nostru. Este extrem de important să îmbunătăţim imaginea brandului pentru a sprijini ofensiva de marketing în astfel de tari", a mai precizat el.

Via | Renault

Taguri: Ghosn, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru