Renault vrea să-l readucă pe Grosjean în Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 17.01.2011
Eric Boullier, şeful echipei Renault, susţine că face tot posibilul să găsească un loc în Formula 1 pentru Romain Grosjean, care a concurat pentru echipă în 2009.

Pe lângă excluderea cursei de la Magny Cours din calendarul competiţional, Franta a rămas fără niciun pilot în Formula 1 de la sfârşitul sezonului trecut, când Renault nu i-a mai prelungit contractul lui Romain Grosjean.

Situaţia este considerată inacceptabilă de Eric Boullier, şeful Renault, care susţine că va face tot posibilul pentru ca un pilot francez, eventual Grosjean, să fie prezent pe grila de start în sezonul care va începe în lună martie.

"Aş vrea să văd un francez pe podium sau cel puţin la o echipă bună. Vorbim foarte des despre asta la Enstone sau Genii Capital (n.r - coproprietarul Renault) şi încercam totul pentru a avea o soluţie rapidă, dar nimic nu este simplu. Avem nevoie de un numărul 1 la cel mai înalt nivel şi avem nevoie de Vitaly Petrov şi de ceea ce aduce el. Muncim din greu să obţinem un loc pentru Grosjean şi pentru a aduce alţi piloţi tineri. Franţa are nevoie de un pilot bun în Formula 1", a declarat francezul.

În prezent mai sunt disponibile doar trei locuri pe grila de start a sezonului 2011: unul la Hispania Racing şi două la Force India, însă pentru acestea din urmă se luptă Adrian Sutil, Vitantonio Liuzzi, Paul di Resta şi Nico Hulkenberg.

O soluţie de rezervă vehiculată tot mai des de presa internaţională este ca Grosjean să devină pilotul de rezervă al echipei Renault în sezonul 2011.

Via | GPUpdate

Comentarii (1)

  • Grosjean face traba in FIA GT1si nu merita sacrificat pentru geandomania Frantei.
    Italia are cel mai bun monopost,Germania cel mai bun pilot,iar Franta cel mai bun motor.Ca sa te mentii in varf trebuie sa neglijezi celelalte domenii.
    iar pregatirea unui pilot de pluton in formula 1echivaleaza cu pregatirea a 6piloti de elita pe avioane de vanatoare.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru