Renault vrea să relanseze academia de piloţi

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.11.2010
Renault vă relansa în curând academia de piloţi, prin intermediul căreia speră să promoveze tinerele talente în Formula 1.

Eric Boullier, şeful Renault F1 Team, a dezvăluit că echipa pe care o conduce intenţionează să-şi relanseze academia de piloţi pe care a utilizat-o în ultimii ani.

Academia îi va ajuta pe tinerii piloţi să capete experienţă la volanul unor monoposturi de Formula 1 din urmă cu câţiva ani, în condiţiile în care testele din timpul sezonului sunt interzise.

"Pentru piloţi va fi o modalitate de a petrece timp în cadrul echipei pentru a înţelege complexitatea Formulei 1. Evident, vor trebui să concureze în GP2 sau World Series by Renault, dar ar putea exista şi un test propriu-zis de Formula 1", a declarat Boullier pentru publicaţia britanică Autosport.

Academia de piloţi a fost cunoscută anterior sub denumirea de Renault Driver Development şi a reprezentat punctul de plecare spre Formula 1 pentru piloţi precum Robert Kubica, Heikki Kovalainen, Lucas di Grassi sau Romain Grosjean, însă a fost redenumită în RF1 Driver Development după ce constructorul francez a vândut pachetul majoritar de acţiuni companiei Genii Capital.

Mai multe echipe de top din Formula 1 au apelat sau vor apela la astfel de programe pentru dezvoltarea tinerelor piloţi.

Pe lângă Renault, Ferrari a fondat o academie similară în cadrul căreia piloţii utilizează un monopost F20008, în timp ce Anthony Hamilton, tatăl lui Lewis Hamilton, va crea în acelaşi scop GP Prep, în care piloţii vor testa monoposturi McLaren.

Via | Autosport

Taguri: Boullier, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru