Reveniri spectaculoase in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.07.2009
Michael Schumacher a intregit miercuri taboul revenirilor spectaculoase in Formula 1, intrand in compania selecta a unor piloti precum Niki Lauda si Alain Prost.

Michael Schumacher si-a anuntat miercuri intentia de a reveni in Formula 1 pentru a-l inlocui pe Felipe Massa, dupa ce brazilianul a devenit indisponibil temporar ca urmare a accidentului suferit in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei.

Septuplul campion mondial nu este insa singurul pilot care recurge la o astfel de decizie, Niki Lauda si Alain Prost revenind la randul lor in competitie dupa ce initial agatasera casca in cui.

NIKI LAUDA

Dupa titlul mondial cucerit in 1975 si dupa accidentul teribil suferit in 1976, Lauda s-a retras din Formula 1 in 1979, la capatul a doua sezoane dezamagitoare pentru Brabham. Austriacul a renuntat la Formula 1 spunand ca nu mai simte dorinta de a concura in aceasta competitie si s-a lansat in afaceri prin infiintarea propriei sale linii aeriene.

Problemele de finantare ale companiei sale aeriene l-au determinat insa pe austriac sa revina in Formula 1 in 1982, concurand pentru McLaren. Lauda avea sa cunoasca din nou succesul doi ani mai tarziu, castigand un nou titlu mondial pentru "Sagetile Argintii".

ALAIN PROST

Dupa trei titluri mondiale cucerite pentru McLaren intr-un interval de numai 5 ani, Prost a semnat cu Ferrari in 1990.

La finalul sezonului 1991, relatia francezului cu Scuderia s-a deteriorat dramatic, iar Prost a fost concediat inainte de finalul sezonului.

Triplul campion mondial s-a vazut in ingrata ipostaza de a ramane fara echipa in 1992, insa si-a facut revenirea in Formula 1 un singur an mai tarziu, castigand un nou titlu mondial, de data aceasta pentru Williams. Francezul a ales sa isi incheie cariera la finalul acelui sezon, intrucat Williams nu i-a prelungit contractul.

Multe alte sporturi au avut la randul lor parte de reveniri spectaculoase, numele cele mai cunoscute fiind Lance Armstrong (ciclism), Michael Jordan (baschet), Muhammad Ali (box), Bjorn Borg (tenis) sau Martina Hingis (tenis).

Via | AFP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru