Ricciardo consideră că a avut cel mai bun sezon de după 2016: "Pauza prelungită m-a determinat să revin mai puternic"

de Daniel Popescu
Joi, 19.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo susține că 2020 a fost cel mai prolific sezon al său de după 2016, întrucât a obținut rezultate mai bune. Pilotul Renault consideră că progresele au fost influențate și de pauza prelungită de dinainte de startul sezonului.

Daniel Ricciardo a intrat într-un con de umbră după sezonul 2016, în care a încheiat pe locul trei în clasamentul general.

Transferat de la Red Bull la Renault, australianul a revenit în acest an pe podium pentru prima oară după sezonul 2018, pe circuitele de la Nurburgring și Imola.

În acest context, Ricciardo susține că 2020 a fost cel mai bun sezon al său de după 2016 și consideră că acest lucru a fost influențat și de pauza mai mare premergătoare noului sezon, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

"Îmi place să pilotez și cred că izolarea și lipsa mai mare de curse înainte de sezon m-a întărit. Dorința de a reveni a fost evident mult mai puternică. A fost grozav. Îmi amintesc că 2016 a fost un an foarte bun cu Red Bull, așa că probabil acest sezon este cel mai bun și cel mai satisfăcător de atunci", a declarat el.

În clasamentul general, Ricciardo ocupă locul 6 cu 96 de puncte și are mari șanse să termine pe locul 4, în contextul în care diferența până la Sergio Perez este de numai 4 puncte. 

Ricciardo mai are însă doar trei curse alături de Renault în acest an înainte de a concura pentru McLaren în sezonul următor.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Costel
    fara cea mai stravezie urma de ironie,

    linistea care s-o instaurat in cadrul acestui articol rivalizeaza cu aceea dintr-o Gradina Botanica iar Ricciardo poarta toata culpa pentru faptul ca-i masiv ignorat/sfidat de gurmanzii F1 care salasluiesc pe AM dar, pe de alta parte, de data asta chiar n-am incotro, inclin sa le dau dreptate acestora,

    cine greseste musai ca trebuie pedepsit....

    pai cine l-a pus pe australian, cine-n afara de necuratu', sa-si raporteze actuala performanta intr-un mod profund eronat tocmai la sezonul 2016 cand pe AM-motorsport concluzia-i fara fisura si ajunsa la nivel de teorema de macar un cincinal,

    anul 2014, da da, anul 2014 ramane apogeul lui Ricci in F1, sezonul 2014 constituie cosul zilnic bogat in proteine al multora care se adapostesc pe acest site, cele trei victorii obtinute in dauna cvadruplului campion mondial sebastian vettel, ambii avand la dispozitie la acea vreme un material tehnic identic, constituind zenitul prezentei sale in marele circ, asta chiar daca zestrea de puncte din 2016 ii usor superioara celei din 2014 (256p vs 238p)

    dar oare cine-si mai permite sa se raporteze la cifre brute atunci cand pizma cronica cere de mancare....
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru