Ricciardo, optimist că Renault poate progresa în Franța după performanța din Canada: "Viteza pe liniile drepte este mult mai bună"

de Daniel Popescu
Marti, 11.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo este încrezător că Renault este capabilă să progreseze în cursa din Franța după ce a obținut în premieră puncte cu ambii piloți în etapa de la Montreal.

Marele Premiu al Canadei a generat numeroase controverse după penalizarea lui Sebastian Vettel, astfel că performanța obținută de Renault a trecut aproape neobservată.

Daniel Ricciardo a obținut locul 4 în calificări și locul 6 în cursă, în timp ce coechipierul său Nico Hulkenberg a încheiat imediat în spatele său, pe poziția a șaptea. Astfel, Renault a obținut 14 puncte în Canada, la fel de multe ca în primele 6 curse ale sezonului, și și-a dublat numărul de puncte din clasamentul constructorilor.

"Weekend în ansamblu a fost grozav. M-am calificat pe patru, am terminat pe șase. Sunt sigur că, dacă l-ai fi întrebat pe șeful Cyril Abiteboul înainte de weekend cum ar suna acest rezultat, te-ar fi pupat. Cred că trebuie să fim mulțumiți", a declarat Ricciardo.

Renault a introdus în Canada o serie de îmbunătățiri, inclusiv la unitatea de propulsie, după ce a remediat unele defecțiuni tehnice apărute în prima parte a sezonului. Creșterea performanțelor vine exact înainte de Marele Premiu al Franței, iar Ricciardo speră să obțină un nou rezultat bun în fața propriilor suporteri.

"Cu siguranță suntem într-o formă bună, iar ultimele weekenduri au fost mai bune.

Avem câteva componente care urmează să sosească. Viteza noastră pe liniile drepte este cu siguranță mult mai competitiva în regim de cursă, așa că avem multe vești bune", a adăugat Ricciardo.

După primele șapte curse ale sezonului, Renault ocupă locul cinci în clasamentul constructorilor, la numai două puncte în spatele rivalilor de la McLaren.

Via Reuters

Comentarii (8)

  • Mr. Gii
    Ar fi tare frumos sa aiba ricci o masina mai competitiva. Omul este un talent adevarat, insa lipsit de posibilitati avand in vedere conjunctura actuala
    17 0
  • Costel
    is premise favorabile dupa ispravile lui Ricciardo in Canada ca RBR-honda sa aiba pentru restul sezonului un compagnon de joaca pe masura in RenaultF1 cu certe beneficii pentru consumatori in disputa pentru pozitiile / punctele aferente proximitatii podiumurilor si asta fiindca atat pentru japonezi cat si pentru francezi victoriile par in acest moment suficient de indepartate incat nici dreptul de a spera , care-i gratis dealtfel , pare sa aiba un pret cu adevarat prohibitiv in actuala conjunctura eminamente autocratica a marelui circ 2019
    8 8
  • Nu cred ca sunt " la numai doua puncte in spatele rivalilor de la Ferrari" dar nahhh...
    11 1
  • @ Mr.Gii
    Ricci intr-adevar este un talent adevarat, dar lipsit de posibilitati...

    Am mai spus, daca ar veni la Ferrari in locul lui Vettelica, ar avea sanse mari sa iasa campion. Iar atunci si Hamilton ar avea un adevarat adversar, nu precum acum...
    6 4
  • Ce ar face Ricci co o masina Ferrari ? Sigur ar avea rezultate comparabile cu Vettel si Leclerc.
    13 2
  • Mr. Gii
    @VJ

    Asa este, pana in ulimul moment a sperat le ceva, insa monegascul nu a venit el pe pur talent la Ferrari, niste interese au fost respectate. In momentul de fata Ricii este un pilot mai bun, mai complet fata de tanar.

    Consider ca a facut o mutare buna la renault deoarece la Redbull ii ingropau aia cariera in anii ce urmau. Alta posibilitate nu a avut din pacate..

    Ramane de vazut ce va face Renault din 2021 incolo, o echipa de uzina cu atatea resurse si performante atat de modeste, in momentul de fata performeaza foarte foarte prost. Cyril must be replaced
    10 1
  • NU exista ba "mai complet". Ori e complet, ori nu e. Nu mai mult, nu mai putin. Trec cu vederea greseli gramaticale cata vreme ideea inca are sens dpdvd logic.
    6 4
  • posibil
    A plecat de la RBR ca il batea Verstappen. Si-a salvat cariera. De titlu la RBR nu poate fi vorba momentan oricum. Odata ce te bate un coechipier nu mai ai full credit oricum, dar mai salvezi din pierderi daca incerci la o noua echipa. Nici Alonso dupa 2007 nici Vettel dupa 2014 nu mai au avut credit 100%, dar au primit o noua sansa in alta parte. Daca ai background echipele spera ca poate poate ...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru