Richards renunta la achizitionarea Honda

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.01.2009
Publicatia Autosport sustine ca David Richards a renuntat oficial la cumpararea echipei Honda Racing.

Dupa ce constructorul Honda si-a anuntat retragerea din Formula 1, David Richards, patronul companiei Prodrive, si-a exprimat interesul pentru echipa japoneza.

In demersul sau, britanicul avea sprijinul financiar al unui grup financiar din Kuweit, insa se in cele din urma costurile ridicate necesare pentru concurarea in F1 l-au determinat sa renunte la idee. Informatiile nu au fost confirmate oficial de Richards, fiind dezvaluite de publicatia Autosport.

Totusi, in cadrul evenimentului Autosport International Show, Richards a lasat sa se inteleaga ca nu este momentul potrivit pentru a-si face revenirea in F1.

"Tot ce pot sa spun este ca am specificat foarte clar ca voi reveni in F1 numai daca as simti ca putem fi competitivi. Dar nimeni nu se asteapta sa castigi in primul an in F1", a explicat el. "De asemenea, trebuie sa fie viabil din punct de vedere financiar. Te astepti sa fii nevoit sa investesti, dar de asemenea te astepti sa si functioneze. Personal, am considerat ca mediul nu este inca potrivit.

Procesul de scadere a costurilor care a fost stabilit nu si-a dovedit inca intreaga eficienta si nu cred ca pana in 2010 va functiona perfect. Echipele au inca multe costuri care nu sunt sustenabile. In consecinta, ma intreb daca este momentul potrivit sa revin".

Desi posibila revenire a lui Richards in F1 a fost pusa pe seama succesului inregistrat la BAR in 2004, britanicul sustine ca in prezent priveste competitia doar ca pe o afacere. "In acel an am fost in spatele celor de la Ferrari si toata lumea crede ca sunt motivat sa revin pentru o ultima fortare. Dar nu asta ma motiveaza. Va fi o decizie de afaceri. Va fi o decizie in primul rand de afaceri, nu una emotiva", a adaugat englezul.

Desi Richards nu mai este practic interesat de Honda, CEO-ul echipei japoneze, Nick Fry, a dezvaluit joi ca exista 12 oferte de preluare pentru team-ul nipon. Potrivit unor surse neoficiale, armatorul grec Achilleas Kallakis se afla in pole position pentru cumpararea echipei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru