Rocada taurilor roşii: Verstappen, promovat la Red Bull pentru restul sezonului. Kvyat revine la Toro Rosso

de Daniel Popescu
Joi, 05.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a decis să-l promoveze pe Max Verstappen la echipa principală pentru restul sezonului 2016, în timp ce Daniil Kvyat a fost retrogradat la Toro Rosso.

Daniil Kvyat a fost protagonistul unui dublu accident în debutul Marelui Premiu al Rusiei, atunci când l-a lovit din spate pe Sebastian Vettel.

Pilotul Scuderiei Ferrari a ricoşat în Daniel Ricciardo, a cărui cursă a fost de asemenea compromisă, pentru ca ulterior Kvyat să-l lovească din nou pe Vettel, care a fost nevoit să abandoneze. Oficialii Red Bull au catalogat cursa drept "un dezastru" ca urmare a faptului că accidentul în lanţ provocat de Kvyat nu a mai permis echipei să câştige puncte preţioase în campionat, iar reacţia acestora a fost pe măsură.

Max Verstappen a fost promovat la Red Bull Racing pentru restul sezonului, mai ales ca urmare a prestaţiilor foarte bune pe care le-a arătat la Toro Rosso de la debutul din sezonul precedent.

Urmareste Automarket
"Suntem în poziţia unică de a avea sub contract pe termen lung toţi cei patru piloţi de la Red Bull şi Toro Rosso, aşa că avem flexibilitatea de a-i muta între echipe.
Verstappen a demonstrat că este un tânăr talent. Până acum, performanţele sale la Toro Rosso au fost impresionante, aşa că suntem mulţumiţi să-i oferim oportunitatea de a concura pentru Red
Bull"
, explică şeful Christian Horner.

În schimb, Kvyat a fost retrogradat la Toro Rosso, echipă pentru care a mai concurat în sezonul 2014 şi la care are obiectivul de a-şi câştiga reputaţia pentru a rămâne în cadrul programului de dezvoltare a tinerilor piloţi Red Bull şi după finalul acestui sezon.

"Kvyat va fi capabil să-şi continue dezvoltarea la Toro Rosso, într-o echipă cu care este familiar şi care îi va dă şansa de a-şi recâştiga forma şi de a-şi arăta potenţialul", a adăugat Horner.

Via Red Bull Racing

Comentarii (19)

  • serban
    Uuuuups, a încurcat-o Ricci ! Poate nu anul ăsta, până se acomodează Max la noua echipă, la noua mașină, la noii mecanici, la noul stil de lucru, durează puțin, dar la anul ...
    26 14
  • Max avea mai multe sanse la puncte intr-un Toro Rosso. Oricum, ma bucur pentru Kvyat! Poate avem noroc si pana in Canada e out din F1!
    31 16
  • Vettel trebuie sa aibe grija cu nebunul asta, ii va face in continuare curse negre.
    22 8
  • mobius
    Kvyat poate sa faca aceleasi lucruri si la Toro Rosso. Nu masina il incurca ci genele pe care le mosteneste si educatia (cei sapte ani de acasa, daca mai au vreo valoare in ziua d azi). Ma bucur pentru Verstappen, este un pilot care promite.
    31 10
  • In sfarsit se iau masuri impotriva acelui inganfat. Macar de s-ar invata minte sa nu distruga cursa altora ca dupa aia sa rangeasca cu gura pana la urechi.
    Una peste alta RBR va avea de castigat cu Max.
    37 11
  • Asta suna chiar bine, Max are sanse mari sa faca spectacol si sa aduca cateva castiguri poate chiar titlul pentru RedBull Racing, cat despre Kvyat.. nu am nimic cu el dar mai bine ramanea la Scuderia Toro Rosso..
    19 6
  • O veste buna !! ...un pilot foarte talentat !!!
    16 3
  • Nu-l vad prea bine pe Ricci! A cam pus-o!
    14 5
  • O decizie înţeleaptă al lui Christian Horner., în definitiv despre asta este vorba in F1, competiţia dintre cei mai buni pe pista între piloţi, că doar nu este Destruction Derby .
    21 7
  • Ce te bucuri Șumi? A fost trimis cumva in gp2? Tot in F1 își va face de cap. Ori la bal ori la spital.
    8 19
  • parca vad ca ii bate acum pe aia de la rednull.. :))
    2 2
  • GrosJan
    E un test bun pentru Verstappen ca sa vedem exact pe unde e. Ricci l-a batut pe Vettel, e un reper bun. Eu nu cred ca Ricci va avea mari probleme dar vom vedea.
    7 0
  • Dai in Vettel dai in mine dai in fabrici si uzine
    3 4
  • imediat dupa accident Vettel se perinda pe la garajul RBR, nu fara urmari dupa cat se vede ...
    3 1
  • Pentru ce nu-l vedeti bine pe RICI? Sa nu uitam ca Rici la batut mar pe fetel care e campion mondial (ce-i drept ca de carton)
    8 10
  • De carton esti tu "Sa"...ptr. ca esti un nimeni, frustrat pe un campion mondial de F1!
    10 5
  • Sunteti tari. Toti cei care castiga campionate mondiale in F1 le castiga pentru ca sunt buni.
    Nu mai spuneti ca sunt de carton, ca nu puteti conduce monopostul mai bine ca ei. Puteti avea cel mai bun monopost de pe grila, daca nu aveti habar cum sa il conduceti, v-ar bate si un Manor.

    Hai sa nu fim aroganti si sa spunem ca pilotii "e" campioni de carton.
    Si nu, nu il inghit deloc pe Vettel.
    4 1
  • Inca 5 zile fara njci o alta483E stire. Cine administreaza sit-ul asta?
    4 1
  • @mvi85
    Stirile vin de la useri mai nou. Tu ce stire ne aduci?
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru