Roma spera sa organizeze o cursa de F1 in 2012

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.05.2009
Organizatorii viitorului circuit stradal de Roma au depus documentatia necesara pentru a gadzui un Mare Premiu de Formula 1 incepand din sezonul 2012.

Italia este deja prezenta in calendarul competitional al Formulei 1 prin intermediul circuitului de la Monza, insa Gianni Alemanno, primarul orasului Roma, spera sa organizeze o cursa in aceasta competitiei pe strazile din capitala tarii.

Alemanno crede  ca in acest mod Roma ar beneficia de o expunere mediatica favorabila din punct de vedere financiar. "Marele Premiu al Romei poate fi sustinut si ar avea un impact financiar si de imagine extraordinar pentru oras. In primul rand va trebui sa alcatuim un comitet de campanie pentru a lansa o candidatura oficiala", a declarat primarul.

In spatele acestui proiect se afla Maurizio Flamini, detinatorul drepturilor comerciale din campionatul mondial de Superbike, care isi propune ca Marele Premiu al Romei sa fie gazdui pentru cel putin 4 ani.

"Obiectivul nostru va fi sa garantam cel putin patru sau cinci editii pentru aceasta cursa. Vrem un circuit rapid si sunt entuziasmat de design, care include trei locuri in care se pot efectua depasiri", a explicat Flamini.

O prima versiune digitala a circuitului a fost prezentata vineri de organizatori, prima impresie fiind una pozitiva mai ales prin prisma peisajului arhitectonic din capitala Italiei.

Sezonul 2008 a marcat aparitia a doua circuite stradale in Formula 1, insa niciuna dintre curse nu a fost spectaculoasa din punct de vedere al evenimentelor de pe circuit.

Marele Premiu al Europei de la Valencia a fost una dintre cele mai plictisitoare curse ale sezonului, in timp ce Singapore a tinut capul de afis al anului intrucat a gazduit prima cursa in noctura din istoria competitiei.

Via | Sporting Life

Taguri: Roma

Comentarii (1)

  • mda
    Eu nu inteleg cursele astea stradale. Monaco o accept pentru ca are istorie. Dar Valencia si Singapore. Acum si Roma. Curse in care nu se intampla nimic din cauza latimii mici a circuitului. Am vazut si turul virtual (destul de prost facut) si chiar nu imi place. O linie dreapta lunga (aici o sa aibe loc depasiri si cam atat. Sper sa nu intre. Prefer Canada, vreun circuit din Franta (leMans) Belgia. Circuite cu traditie, frumoase si pe care au loc depasiri importante.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru