Ron Dennis a demisionat de la McLaren F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.04.2009
Ron Dennis a confirmat joi ca renunta la toate functiile detinute in cadrul echipei de Formula 1 McLaren, urmand sa se concentreze exclusiv pe divizia de masini de strada.

Ron Dennis a sustinut joi o conferinta de presa la sediul central al McLaren Group de la Woking. Asa cum se anticipa inca din seara zilei de miercuri, Dennis a anuntat ca renunta la orice implicare in echipa de Formula 1, britanicul cedand deja functia de CEO lui Martin Whitmarsh.

Dennis se va concentra exclusiv pe divizia de masini de strada a companiei McLaren Group, intitulata McLaren Automotive, care urmeaza sa devina o companie total independenta de McLaren Group. Intentia lui Dennis este de a lansa primele masini sportive McLaren pe parcursul anului 2011.

In discursul sustinut in fata reprezentatilor presei, Dennis a precizat ca decizia de a renunta la orice activitate legata de Formula 1 i-a apartinut in totalitate, evitand sa vorbeasca despre scandalurile recente in care a fost implicata echipa la Marele Premiu al Australiei.

"I-am oferit rolul de sef al echipei McLaren Mercedes lui Martin Whitmarsh pe 16 ianuarie, in ziua lansarii noului nostru monopost de Formula 1. In acea zi am fost intrebat de multe ori daca voi asista la Marele Premiu al Australiei. Raspunsul meu a fost "da". Am asistat, chiar daca nu in calitate de sef al echipei, si trebuie sa admit ca a fost o senzatie stranie", a declarat britanicul in cadrul conferintei de presa.

"Urmatoarea cursa, Marele Premiu al Malaeziei, am privit-o la televizor in Marea Britanie, o activitate pe care am gasit-o surprinzator de usoara.

Ma asteptam sa fiu mult mai emotional, dupa atat de multi ani in care nu am ratat niciun Grand Prix. Admit ca nu-mi este intotdeauna usor sa accept asta. Admit ca intotdeauna m-am luptat puternic pentru McLaren in Formula 1".

"Ma indoiesc ca Max Mosley (n.r - presedintele FIA) sau Bernie Ecclestone (n.r - detinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1) vor fi dezamagiti de decizia mea. Dar nimeni nu mi-a cerut asta. A fost decizia mea. In acelasi timp, am fost arhitectul restructurarii de astazi a McLaren Group. Din nou, nimeni nu mi-a cerut asta. A fost decizia mea. Ma simt entuziasmat de prospectul pentru McLaren Group si pentru McLaren Automotive si nu am niciun resentiment sa il las pe Martin Whitmarsh sa raporteze problemele legate de Formula 1".

Incepand de astazi, Ron Dennis indeplineste functia de presedinte executiv al companiei independente McLaren Automotive, iar britanicul este incantat de noua misiune pe care o va avea in cadrul industriei auto din Marea Britanie.

"Expansiunea McLaren Automotive va reprezenta o investitie semnificativa in industria auto din Marea Britanie prin investitii de 250 de milioane de lire sterline, propuneri pentru o noua fabrica pentru masinile McLaren si pana la 800 de locuri de munca", a mai precizat el.

In prezent, McLaren Group cuprinde companiile McLaren Automotive, McLaren Racing, McLaren Marketing, McLaren Electronic Systems, McLaren Applied Technologies si Absolute Taste, prima dintre ele urmand sa devina independenta pe parcursul acestui an.

Ron Dennis detine 15% din actiunile McLaren Group, celelalte actiuni aflandu-se in proprietatea Mercedes-Benz (40% din actiuni), Bahraini Mumtalakat Holding Company (30% din actiuni) si Tag Group (Mansour Ojjeh) cu 15% din actiuni.

Istoria recenta a echipei McLaren se leaga in mare parte de Ron Dennis, care lucreaza in cadrul team-ului britanic din 1980. Dennis este artizanul unor performante remarcabile, McLaren obtinand sub conducerea sa nu mai putin de 10 titluri mondiale la piloti si 7 titluri mondiale la constructori.

Printre pilotii care au cucerit titlul mondial cu McLaren in era Ron Dennis se numara Niki Lauda, Alan Prost, Ayrton Senna sau Mika Hakkinen. De asemenea, McLaren este actuala detinatoare a titlului la piloti, dupa ce Lewis Hamilton a triumfat la cel de-al doilea sezon al sau in Formula 1.

Mai multe detalii despre cariera lui Ron Dennis sunt disponibile aici.

Via | McLaren

Taguri: Dennis, McLaren

Comentarii (13)

  • pacat!
    cu parere de rau spun k nu prea mai au asa multe sanse fara Ron Dennis. Inlocuitorul sau Martin Whitmarsh nu cred k este la fel de capabil dar ma gandesc k nu lasa Ron echipa pe mana oricui.
    0 0
  • Hamilton singur...?
    Va ramane Hamilton singurel...? Nu va mai fi acolo sus nimeni sa-l sustina...? Sau poate trece si el la divizia de masini de strada...! Acum (dupa plecarea lui Ron Dennis) se poate spune : Adios Vodafone McLaren Mercedes Formula 1 Team !
    Cateva repere ale lui Ron dennis pe link-ul urmator : http://www.mclaren.com/mclarengroup/ron-dennis.php
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Todt si Dennis
    2 manageri bestiali, care au facut multe pentru echipele la care au lucrat. Au plecat s-a ales praful. Cel putin anii 2007, 2008 si inceputul lui 2009 stau marturie. Deh se mai intampla :)
    0 0
  • ctlnmihai
    @Neo
    Sunt de acord cu tine .Succes Ron Dennis in noua activitate
    0 0
  • ctlnmihai
    @hoyad
    Daca ai fi citit speculatiile aparute in mai multe ziare din UK , ai fi stiut k relatiile dintre Ron Dennis si cei 2 Hamilton -Lewis si Anthony Hamilton -in special s-ar fi racit,mai ales dupa scandalul din Australia.,asa k n-are sens ironia ta
    0 0
  • NeoGalaxy
    Si eu sunt de acord cu tine!
    0 0
  • ron dennis
    am fost fan mclaren si implicit al lui ron dennis de cand acolo au pilotat cei mai mari piloti ai tuturor timpurilor:ayrton senna si alain prost.dupa ce a plecat kimi de la mclaren nu am mai fost fan al niciunui constructor.sunt doar fan kimi si atat.cariera lui dennis este de-a dreptul fabuloasa.nu am facut o socoteala exacta dar cred ca este cel mai longeviv sef de echipa cu cele mai multe titluri castigate.dar peste toate a avut cea mai buna echipa de piloti[senna si prost] din toate timpurile la care alti sefi de echipa nici macar nu indraznesc sa viseze.nici macar multi dintre noi.din pacate ultimii ani[2007,2008 si 2009] i-au umbrit mult din merite si performante.scandalurile nesfarsite si deciziile nu foarte inspirate din ultimul timp i-au stirbit destul de mult din prestigiul sau de gentelman.poate ca a cossiderat ca este mai bine sa se retraga din f1 pana nu este prea tarziu si asta este foarte bine ptr imaginea lui.dar va lasa in urma lui un gol imens si o istorie bogata.personal sunt convins ca nu va sta prea departe de fenomenul f1.ramane totusi o intrebare.va mai fi mclaren asa cum a fost pe vremea lui?tot ce pot sa ii doresc este sa aiba parte de sanatate,putere de munca si cat mai multe succese[nu succesuri].RESPECT RON DENNIS PTR CEEA CE AI FACUT IN F1.
    0 0
  • da...
    sunt deacord cu tine neo...sincer imi pare rau dupa ron
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Ron
    Echipa McLaren a fost in echipa de piloti Ayrton + Alain cred ca cei mai buni piloti si poate cel mai violent pachet numit coechipieri. Numai daca numar de cate ori s-au scos unul pe celalalt de pe pista :)

    Sunt curios cum arata echipa perfecta, daca vrei acel dream team cu pilotii din zilele noastre.
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Bine punctat!!! Ron va ramane un punct de refererinta in F1 chiar daca ultima perioada ii este marcata de momente "intunecate" . Cred ca cel mai bun pilot din zilele noastre e Fernando, la care i s-ar putea alatura, fara sa fiu subiectiva Raikkonen, Kubica sau Vettel.
    0 0
  • dream team.
    este fff greu aproape imposibil sa se mai creeze o asemenea echipa cum a fost cuplul senna si prost.fata de pilotii din ziua de azi cei 2 beneficiau de calitati si defecte foarte amplificate.duse chiar la extrem.talent,personalitate,orgoliu,respect,rautate[in ambele sensuri]si mai presus de orice nebunie.aceasta nebunie ii facea de multe ori sa ia anumite curse pe cont propriu si sa treaca de multe ori peste capul sefilor.asta este cea mai mare diferenta fata de pilotii din ziua de azi care nu sunt lasati de catre echipe sa se exprime la potentialul maxim.echipele nu vor decat puncte si titluri de la ei.iar atata timp cat nu le vor da mana libera pot sa schimbe 1000 de regulamente ptr ca spectacol tot nu vom avea.chiar si pilotii sunt de vina din cauza acestui lucru.se multumesc cu putin.un loc asigurat la o echipa buna.un salariu cat mai mare si cat mai multe puncte.si spectacolul lipseste cu desavarsire.le lipseste total acel orgoliu si acea nebunie de care beneficiau din plin senna si prost.asta este marea diferenta dintre ce a fost si ce avem acum.in concluzie nu prevad in viitorul apropiat un drea team asemanator lui senna si prost.
    0 0
  • inca ceva
    indraznesc sa-l asemui celor2[senna si prost] din toate punctele de vedere si pe nigel mansell cel care alaturi de cei 2 ne-au oferit cele mai spectaculoase curse pe care le-am vazut vreodata.desi a pilotat in ultimii ani ptr ferrari care era o echipa de pluton in vremea aia se batea de la egal la egal cu cei2.iar cand s-a tranferat la williams care tocmai incepea sa domine f1 si a avut o masina buna l-a batut chiar si pe senna si a iesit campion.nigel mansell,leul britanic sau inima de leu pe langa care toti pilotii britanici de dupa el si din ziua de azi [hill,irvine,coulthard,button si hamilton]sunt copii de gradinita.i-am inclus si pe irvine si coulthard care chiar daca sunt irlandez si scotian tot britanici sunt.dar toti la un loc sunt mici copii pe langa marele nigel,pe care senna intr-o cursa la monte carlo pilotand cea mai buna masina[mclaren]il vedea pe mansell [ferrari de pluton] in ambele oglinzi retrovizoare simultan.
    0 0
  • Ron Dennis
    Nu cred ca este o intamplare faptul ca ultimii trei ani ai carierei sale in F1, care i-au umbrit o cariera de exceptie, sunt legati de aparitia pe pista a lui Hamilton. In acesti trei ani, a pierdut cel putin un titlu mondial la constructori si unul la piloti si a pierdut un pilot foarte bun, pe Alonso, singurul dintre pilotii actuali, care se apropie ca talent si personalitate de marii piloti enumerati.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru