Ron Dennis va deveni acţionarul majoritar al McLaren

de Daniel Popescu
Vineri, 12.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ron Dennis va cumpăra o parte din acţiunile deţinute de fondul de investiţii al statului Bahrain şi va deveni acţionarul majoritar al McLaren Group.

Esential 25% din actiunile McLaren detine Ronb Dennis in prezent, inainte de a deveni actionar majoritar
McLaren a anunţat vineri o schimbare semnificativă în structura acţionarului pentru grupul care include şi echipa de Formula 1 cu acelaşi nume.

Potrivit unui purtător de cuvânt, cei trei acţionari au semnat în luna august un acord prin care vor face un schimb de acţiuni în urma căruia Ron Dennis va deveni acţionarul majoritar al grupului cu cel puţin 50%.

Acordul prevede că fondul de investiţii al statului Bahrain, cunoscut sub numele de Mumtalakat, va vinde o parte din cele 50% din acţiuni pe care le deţine în prezent, iar o decizie similară a fost luată şi de TAG Heuer, compania care deţine 25% din acţiuni prin intermediul CEO-ului Mansour Ojjeh.

Oficialii McLaren nu au precizat însă câte acţiuni va deţine Dennis în urma acestor tranzacţii şi nici preţul pe care trebuie să plătească pentru ele.

Cert este că britanicul are timp până în prima parte a anului viitor să plătească acţiunile celorlalţi doi acţionari.

"Când va fi executat, acordul va genera transferul unui anumit număr de acţiuni de la Mumtalakat şi TAG către Ron Dennis. Ultima execuţie a acordului este aşteptată să aibă loc anul viitor. Obiectivul tranzacţiei este să întărească creşterea viitoare a McLaren Group", a declarat un purtător de cuvânt al echipei.

McLaren Group include nu numai echipa de Formula 1, ci şi divizia Mclaren Automotive, care realizează maşini sport.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru