Rosberg: "Aş fi preferat o luptă cu Hamilton pentru pole position"

de Daniel Popescu
Sambata, 19.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg regretă că nu a avut oportunitatea de a lupta pentru pole position cu Lewis Hamilton, însă anticipează că britanicul va reveni în forţă din pluton în cursa de duminică.

Esential 5 este numarul pole position-urilor obtinute de Nico Rosberg in acest sezon
15 este locul de pe care va pleca Lewis Hamilton in cursa de duminica
Nico Rosberg a obţinut sâmbătă al cincilea pole position din acest sezon, performanţă facilitată de un accident suferit de coechipierul său Lewis Hamilton din motive tehnice în prima parte a calificărilor de la Hockenheim.

Germanul este încântat de rezultat, mai ales că îi deschide calea spre consolidarea poziţiei de lider în clasamentul general, însă susţine că ar fi preferat o luptă directă cu Hamilton şi anticipează o revenire spectaculoasă din partea acestuia în cursa de duminică.

"A fost foarte bine, este grozav. Este fantastic să fiu în pole position, dar aş fi preferat o luptă deschisă cu Hamilton. Nu am câştigat niciun punct, dar este un start bun. Mă aştept ca Hamilton să progrese rapid în pluton, dar este dificil de anticipat.

Trebuie să forţez de la început, să-mi construiesc un avans şi să gestionez strategia", a declarat el.

Mercedes a confirmat că defecţiunea lui Hamilton a fost cauzată de discul de frână de pe partea dreapta-faţă a monopostului, iar aceasta componentă fusese montată pe monopost chiar înaintea calificărilor, ceea ce duce la ipoteza că a avut un defect de fabricaţie. Britanicul rămâne însă încrezător în şansele sale în cursa de duminică şi în lupta pentru titlul mondial.

"Băieţii fac multe teste cu frânele şi ar fi trebuit să fie în regulă, dar se întâmplă. M-a luat complet prin surprindere. Când pilotezi trebuie să ai încredere în monopost, iar când apeşi frânele şi nu se întâmplă nimic este un şoc. Dar mai sunt multe curse în joc şi vom vedea ce voi putea face duminică", a precizat el. 

Comentarii (11)

  • F1 din 1990
    A cedat discul de frana, fisa de la o bujie, ce urmeaza ? cutia de viteze si nu mai stiu eu ce. Parca ii pune piese sh. Pe la standuri mai sta 1-2 secunde in plus si gataaaaa, avem campion german cu echipa germana. Felicitari AMG
    24 11
  • Sa ii "lucreze" franele chiar nu cred. Nimeni nu e asa nebun sa faca asa ceva. Risti sa omori pilotul.. chiar si pe altii..
    26 1
  • Daca rosberg ar ai fi avut o lupta cu hamilton nu prea ar fi avut sanse deoarece hamilton e un pilot foarte bun pacat ca nu e putin mai calculat dar sa vedem maine daca rosberg se va pastra pe locul 1 deoarece ma astept ca Botas sa reuseasca sa se apropie de el si sa incerce diverse atacuri ba chiar ma astept ca Botas sa il depaseasca pe rosberg daca totul ii va merge bine si vom vedea cat de mult va urca hamilton in clasament.Ma astept sa ajunga pe podium pt ca este un pilot mult mai bun decat ceilalti si are un monopost mult mai bun decat alonso,button kimi,perez,vettel...ii va lua ceva sa treaca de ricardo de massa si du button pana la urma poate si de rosberg.Va fi o cursa interesanta incitanta,abia astept.
    1 2
  • Stii care e problema wick? In austria sau canada, numai stiu, hamilton a avut aceeasi problema in calificari cand s-a rasucit din senin tot inainte de un viraj rapid, ceva este in neregula cu masina lui si cu pit-urile, si cat as vrea sa cred ca totusi rosberg ii este superior, de ce acestuia nu i se intampla nici o problema grava din cele cu care se confrunta britanicul? In fine, nu tin nici cu rosberg nici cu hamilton dar unuia prea ii merge bine in detrimentul celuilalt si parca nu este corect. Ramane sa vedem ce rezerva si cursa de maine, cred ca nimic special.
    20 6
  • F1 din 1990
    Nimic special, iar Ham le arata ce inseamna formula 1, iar rosberg osa stea linistit fara sa se agite prea mult, sa aiba grija de frane, de cauciucuri, baietii de la boxe bat recordu cand el este la boxe si uite aSA usurel usurel poate castiga si el titlul mondial.
    10 7
  • @vodkkanen Si mie mi se pare dubios faptul ca pit-urile lui Hamilton sunt mult mai slabe decat ale lui Rosberg. Multi zic ca anul trecut Rosberg a trebuit sa ii cedeze pozitia din ordine de echipa. Dar atunci era Ross Brawn la echipa acum e... Paddy Lowe care a lucrat impreuna cu Hamilton la McLaren. Parca ceva nu se leaga, mai degraba ar trebui sa fie invers. Daca tin eu bine minte Hamilton patea la fel si cand era la Mclaren cu opririle la boxe :) Nu insinuez nimic cu referire la Paddy Lowe, poate asa e Lewis mai ghinionist de fel.
    7 2
  • Stati chill, Ham chiar in primul tur o sa-l ajunga pe Rosb. Asta si daca porneste de la boxe este in stare de orice la cat este de negru-n cerul gurii.
    Evident are monopost pentru asta fata de restul lumii.
    4 1
  • Nu sustin teoria conspiratiei ...
    O ipoteza ar fi ca Hamilton nu isi protejeaza monopostul la fel ca si Rosberg si de aici problemele mai multe.
    Oricum, maine dupa start Hamilton sunt sigur ca va sari in top 5 dupa prima tura, dar exista si riscurile mijlocului de pluton, vezi un Raikkonen si Massa de data trecuta.
    Oricum situatia asta va face probabil cursa mai interesanta!
    4 2
  • Cat despre opririle lui Hamilton la boxe, tu ca mecanic ai o presiune mult mai mare pe tine cand vine vedeta din clasa superioara fata de tine, vedeta care noi nu stim cum se comporta cu mecanicii in spatele cortinelor. Clar in conditiile astea poate fi in subconstient mai emotionat si predispus la greseli tocmai din frica de a nu gresi, decat cu un Rosberg care iti este partener de echipa si cu care ai o incredere reciproca.
    Dar asta este doar una din teorii si nimic mai mult.
    5 5
  • Jumbo, cum sa protejeze hamilton monopostul cand rivalul nu are nici o problema si merge sfoara? E obligat sa impinga performantele dincolo de extreme pe cand celalalt beneficiaza de rezerve, sper ca bottas sa ii ia fata la start neamtului, cred ca hamilton nu termina pe podium azi, poate doar prin strategia de echipa, dar am vazut cu totii ca nu beneficiaza de aportul echipei 100% ...poate produce si ferrari o surpriza azi...
    7 0
  • @ vodkkanen
    abandonul de la Silverstone a lui Rosberg contrazice total afirmatiile tale
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru