Rosberg: "Am compromis calificările pentru cursă"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 21.04.2012
Nico Rosberg susţine că a compromis în mod deliberat performanţa din calificările din Bahrain, întrucât anticipează o prestaţie foarte bună în cursa de duminică.

După pole position-ul şi victoria obţinute în China, Nico Rosberg a fost unul dintre favoriţi să plece de pe prima poziţie a grilei de start şi în Bahrain, însă a stabilit doar al cincilea timp.

Germanul a dezvăluit însă că şi-a setat monopostul pentru a obţine performanţe maxime în cursa de duminică, aceasta fiind şi explicaţia sa pentru rezultatul aparent neconvingător din calificări.

"Evident, este foarte bine să fiu dezamăgit pentru locul cinci, asta demonstrează cât de mult am progresat. Am lucrat în general pentru cursă, am compromis un pic calificările pentru a putea avea o cursă bună duminică. Am îmbunătăţit lucrurile pe tot parcursul weekendului şi în acest moment mă simt mai bine în cursă decât în calificări. Trebuie doar să gestionez pneurile şi să pilotez cu atenţie", a declarat el.

Declaraţiile sale vin după ce în primele două curse Mercedes a avut numeroase probleme cu degradarea pneurilor, care au fost însă rezolvate în China.

Coechipierul său Michael Schumacher a fost eliminat în Q1 după ce o defecţiune la sistemul DRS l-a împiedicat să revină pe traseu pentru a-şi îmbunătăţi timpul.

Germanul este la a treia defecţiune de natură tehnică în acest sezon, după problemele înregistrate la cutia de viteze în Australia şi după eroarea de la boxe din China în urma căreia a fost nevoit să abandoneze.

"Nu ar fi avut sens să încerc un tur fără DRS cu un set diferit de pneuri. Acum trebuie să încercăm să vedem ce putem face de aici şi să forţăm cât mai mult posibil", a precizat germanul, care va pleca de pe locul 17 al grilei de start.

Via | Mercedes

Comentarii (10)

  • MSC
    Nu INTELEG UN SINGUR LUCRU DE CE I SE INTAMPLA DOAR LUI MSC , ROSBERG NU ARE ACELASI MATERIAL SAU MONOPOSTUL LUI SCHUMY ESTE FACUT DIN RESTURILE LUI MSC? SAU POATE O MANA CRIMINALA ACTIONEAZA.............
    3 0
  • buna
    Daniel
    Am scris luni,pentru a-mi revendica premiul,pentru locul2 obtinut,dupa cursa din China,dar n-am oprimit nici o instiintare ca mailul ar fi ajuns sau vre-o alta instiintare.
    Ai putea sa ma ajuti?
    3 1
  • S-ar putea sa ne faca Mercedes vreo surpriza. Sincer sa fiu, il vad pe Rosberg pe podium si pe MSC pe undeva pe 6.
    2 2
  • Rahat...
    Sa-i ia dracu p-astia de la mercedes, isi bat joc de schumacher...
    6 1
  • Ai dreptate... I-au mancat 3 ani in care putea sa mai faca ceva istorie.
    6 1
  • @mad79
    Sper ca ai trimis mail-ul pe adresa nicu.sandoiu@imedia.ro. Vorbesc luni cu reprezentantul nostru de la marketing sa aflu ce s-a intamplat.
    0 0
  • Schumacher
    ramane sa gafeze si el ca sa fie tot tacamul.e incredibil ce se intampla,eu nu stiu cum reuseste sa-si pastreze calmul.
    1 0
  • ayrton4ever
    nu-i mai plangeti de mila
    ultimii doi ani in care l-a surclasat Rosberg clar + inca 3 ani de abandonuri consecutive tot nu ar acoperi bulanul si sansa pe care a avut-o luand 7 titluri mondiale... mai ales ca F1 a vazut piloti mai talentati ca el... lasati conspiratiile si uitati-va la curse...
    3 3
  • salut
    da acolo am trimis mailul Daniel Popescu!
    0 0
  • ayrton4ever
    Scuteste-ne,cred ca nu prea vezi bn si pe deasupra esti si orbit de invidie.Nu vreau sa intru in polemici cu un individ k tn ,dar sa stii ca Schumacher poate sa abandoneze tot restul sezonului ,sa-l denigrati voi cat vreti, insa cele 7 titluri nimeni nu i le va sterge din istoriaF1.Si fie ca vrei u sa accepti sau nu Schumacher ramane printre cei mai talentati si mai iubiti piloti din F1
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru