Rosberg: "Am greşit strategia, am subestimat viteza lui Vettel"

de Daniel Popescu
Sambata, 18.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg a admis că o greşeală de strategie în alegerea pneurilor i-a permis lui Sebastian Vettel să-l învingă în calificările din Bahrain.

M-am gândit prea mult la cursă şi am subestimat viteza lui Vettel şi cât de mult mă va costa faptul că am abordat uşor Q2 cu pneurile de cursă.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Nico Rosberg a obţinut doar locul trei în calificările pentru Marele Premiu al statului Bahrain, după ce a fost învins cu o zecime de secundă de Sebastian Vettel de la Ferrari.

La conferinţa de presă care a urmat sesiunii, pilotul echipei Mercedes a dezvăluit că a ales o strategie greşită în privinţa pneurilor, care i-a permis conaţionalului său să obţină un timp mai bun. Potrivit lui, totul a plecat de la decizia de a pilota prudent în a doua parte a calificărilor, ca urmare a faptului că va începe cursa cu setul de pneuri cu care a stabilit cel mai bun timp în Q2.

"Am greşit din punct de vedere al strategiei, pentru că m-am gândit prea mult la cursă şi am subestimat viteza lui Vettel şi cât de mult mă va costa faptul că am abordat uşor Q2 cu pneurile de cursă.

Nu am avut ritm, nu am intrat în ritm şi la final am avut o singură şansă, pentru că am început Q3 cu un set uzat, aşa că aici am greşit", a declarat el.

Sunt dezamăgit pentru că m-a învins Vettel.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Rosberg admite însă că nu avea mari speranţe că ar fi putut să obţină pole position-ul în detrimentul coechipierului său, Lewis Hamilton.

"Sunt dezamăgit pentru că m-a învins Vettel. Dacă aş fi fost pe locul doi aş fi limitat daunele, dar nu este cu adevărat ideal să fiu al treilea", a adăugat el.

Marele Premiu al statului Bahrain va avea loc duminică cu începere de la ora 18:00, ora României, şi va fi transmis în direct pe postul de televiziune Dolce Sport. 

Comentarii (10)

  • Va dati seama ca maine va fi macel? :)
    22 2
  • E nervos la culme s-ar putea solda cu daune,deja se gandeste sa limiteze pierderile sa nu se inmulteasca !
    19 3
  • Poate spune adevarul.Poate nu.Defapt cred ca el s-a gandit foarte mult la acel pole dar ce sa zica si el.Oricum maine cred ca va fi cea mai spectaculoasa cursa de anul asta
    22 0
  • Ca deobicei, altul este de vina pentru rezultatul lui. In cazul de fata Vettel, pentru ca a vut o viteza prea mare!
    Nu va fi campion mondial, desi talent are!
    14 4
  • pfff..asta are pretentii sa fie campion mondial?? il vad ca pe massa sau eddie irvine, un pilot doi..
    3 2
  • Daniel Popescu, ai ales bine poza cu Rosberg intrucat "o imagine face cat 1000 de cuvinte"-principiul de baza al fotografilor ;) Astfel ai spus despre el lucruri care, spuse intr-un mod direct, i-ai fi determinat pe unii sa-ti arate obrazul, cu toate ca spuneai adevarul. Numai bine!
    6 2
  • Nu Vettel a avut o viteză mai mare, ci monopostul Ferrari.
    Viteza lui Vettel s-a văzut și anul trecut. E la fel.
    9 18
  • @ferr1
    Bucura-te de Alonslow al tau ;)
    3 4
  • @ferr1.Ti-a mai ramas doar streangul ,asa ca fa-ne pe plac si du-te.VETTEL A CASTIGAT CU FERRARI.Te-a distrus pe veci.Uita F1.(iti provoaca numai suferinta).Crede-ma ca nu vrei sa-l vezi pe Vettel ridicand trofeul de campion mondial cu Ferrari,pt ca se va intampla cel putin o data.Sanatate.
    4 4
  • @marius_kiji
    ar trebuie ca ferr1 sa isi schimbe numele in mclada1 :D
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru