Rosberg: "Amânarea lansării noului monopost este un compromis"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.01.2012
Nico Rosberg consideră că decizia celor de la Mercedes AMG de a rata prima sesiune de teste cu noul monopost este cel mai bun compromis pentru a-l dezvolta corespunzător.

Mercedes AMG a anunţat la finalul anului trecut că nu va participa cu noul monopost pentru sezonul 2012 în prima sesiune de teste din această iarnă, programată în perioada 7-10 februarie pe circuitul de la Jerez.

Chiar dacă McLaren şi Ferrari au anunţat deja că vor lansa noile monoposturi la timp pentru aceste teste, iar Red Bull Racing intenţionează să facă acelaşi lucru, Nico Rosberg crede că echipa sa a preferat să facă un compromis între testarea monopostului şi dezvoltarea corespunzătoare a acestuia.

"Este pur şi simplu alegerea pe care au făcut-o şi sunt mulţumit cu asta. Este compromisul între testarea suficient de timpurile şi timpul de dezoltare. Iar ei trebuie să găsească o cale de mijloc şi au decis ca acesta este cel mai bun lucru", a declarat germanul.

Rosberg anticipează că acest lucru nu va genera probleme de performanţă în prima parte a sezonului, în special datorită sosirii în cadrul echipei a doi tehnicieni experimentaţi, Aldo Costa şi Geoff Willis.

"În acest an (n.r - 2011) nu am fi reuşit să facem prima cursă dacă am fi rulat monopostul atât de târziu, dar în modul în care este optimizată fabrica acum sunt încrezător că putem să reuşim şi că monopostul poate concura în regim de cursă la scurt timp după primul test.

Sunt doar câteva mici lucruri care trebuie rezolvate. Asta demonstrează deja că echipa este mult îmbunătăţită", a mai precizat el.

Via | TheF1Times

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru