Rosberg, convins că Ferrari nu poate ține pasul cu Mercedes în finalul sezonului: "Nu va avea nicio șansă"

de Daniel Popescu
Vineri, 11.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg consideră că Mercedes va dezvolta mai bine monopostul în a doua jumătate a sezonului și anticipează că Ferrari nu va putea ține pasul pe circuitele care urmează în calendar.

După trei sezoane de dominație, Mercedes trebuie să lupte de la egal la egal cu Ferrari în acest an pentru a-și adjudeca cele două titluri mondiale.

Sebastian Vettel este lider în clasamentul general datorită celor 4 victorii obținute, însă Nico Rosberg anticipează că avansul de 14 puncte pe care îl are în fața lui Lewis Hamilton va fi insuficient. În opinia actualului campion mondial, Ferrari nu are șanse să țină pasul cu rivalii germani.

"Ferrari a făcut o treabă grozavă în iarnă, dar acum este o cursă de dezvoltare. Mi-e greu să cred că Ferrari poate ține pasul. Am fost surprins că Ferrari nu a coborât în clasmament în Ungaria, dar Spa ar trebui să fie un circuit pentru Merceds. Este puțin probabil ca Ferrari să aibă vreo șansă", explică el.

Pe de altă parte, Rosberg consideră că gestul nesportiv al lui Vettel din Marele Premiu al Azerbaidjanului, când l-a lovit intenționat pe Hamilton sub Safety Car, demonstrează determinarea sa de a câștiga trofeul.

"Nu-și controlează emoțiile.

Consecințele unor astfel de acțiuni reprezintă un punct forte pentru Vettel. Pe termen scurt poate părea slab, dar pe parcursul unui sezon aceasta depravare poate face diferența. Ideea de bază este obținerea victoriei, iar asta nu-i poate face rău", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (38)

  • ba are sanse, mai ales pe circuite cu linii scurte. nu au fost in stare sa-i depaseasca cu volanul stramb.
    in calificari au fost probleme, dar poate ca s-a prins si ferrari ce fac.
    11 6
  • Pai inafara de Singapore, ce traseu cu linii scurte mai exista? Ar fi un vis frumos dar de unde atatea sperante?
    11 2
  • Rosberg stie ce spune.
    14 17
  • Pasarea malai viseaza...Hai ca pun un pariu cu fanii rosiatici. fetel nu termina pe primul loc campionatul. Nu il termina nici pe 2. Il termina pe 3.
    16 14
  • "Nu-și controlează emoțiile. Consecințele unor astfel de acțiuni reprezintă un punct forte pentru Vettel. Pe termen scurt poate părea slab, dar pe parcursul unui sezon aceasta depravare poate face diferența. Ideea de bază este obținerea victoriei, iar asta nu-i poate face rău"

    Aici de fapt vorbeste despre propria persoana si de ce rautatile de pe pista sunt justificate.
    6 14
  • @lol.Care ar fi acele rautati facute de Rosberg?
    10 12
  • lol nu stie despre ce rautati vorbeste, dar aici cred ca vorbeste despre Hamilton, care ba il sabota pe Alonso ba pe Kovalainen, probabil l-ar fi sabotat si pe Rosberg daca putea dar uite ca cei de la Mercedes au fost corecti, ceea ce Hamilton nu cred ca se astepta. Cand scotea Hamilton pilotii din cursa, gen Canada 2008, si-l penalizau comisarii, crede ca-l penalizeaza pentru ca-i negru lol
    9 6
  • anonim
    lol vorbeste despre parcari,steaguri galbene si impingeri ale adversarului gen Austria2016,si-l penalizau comisari si Rosberica tot nu recunostea,la fel face unul....Vettel...intra sub SC in adversar si zice ca masina a ajuns singura ca el saracu n-a facut nimic si l-au penalizat aiurea ca-i prea ingeras lol
    6 5
  • Rosberg tine cu fetel.Nu uita ca l-a ajutat anul trecut.Si eu tin cu fetel ca-s mafiot ca el
    7 2
  • A fost vina lui pentru cateva acrosaje dintre el si Hamilton, in special cand Hamilton incerca sa depaseasca .... Prima data imi vine in minte Austria 2016 daca nu ma insel
    3 9
  • Copilasi n-ati inteles niciunul.Rosberg vorbeste despre starturile lui fetel cand neamtul loveste ca la ping-pong.Rosberg vorbeste din experienta de la Sepang 2016 cand fetel l-a confundat cu Hamilton si l-a lovit.Anul trecut astea doi nemti au facut o intelegere ca fetel sa-i elimine adversarii lui Rosberg la start si asa au cazut victime Kimi si Verstappen.Anul asta Rosberg s-a retras in schimb viziteaza des echipa ca sa obtina informatii si sa le transmita lui fetel drept recunostinta pentru ajutorul oferit.De asta ferrari au progresat ca-l au informator pe Nico.
    4 8
  • Si talentan si mafiot mai bine decat prost si ignorant ca lol. Si cand te gandesti ca lol se lauda ca cerseste in fata blocului unde locuieste pentru ca desi crede cel mai destept, nu-l vrea nimeni la interviu. Rspect Rosberg, respect Vettel!
    4 3
  • Rosberg stie ca Hamilton este instabil psihici si face misto de el, atat si nimic altceva. Il rezolva Bottas pe Hamilton intr-o cursa, si gata sansele lui Hamilton la titlu. Rosberg stie ca Bottas se descurca foarte bine atata la Spa cat si la Monza, nu sunt toate cursele ca-n Bahrain.
    6 5
  • Daca isi face treaba bine Bottas, are toate sansele sa se bata cu Vettel pentru titlu,Hamilton sta prost in partea a doua a campionatului, nu prea se descurca, pana si Rosberg l-a facut pe Hamilton plus Abu Dhabi unde nu se poate depasi.
    4 5
  • Si de ce n-ar avea sanse Vettel la Spa sau Monza? Nu se stie niciodata, pot sa intre in joc si pilotii Red Bull, poate-l scoate din cursa pe Hamilton, "smecherul" Verstappen! Nu mai stiti Sepand 2016? Verstappen il impinge pe Vettel in Rosberg, dar tot degeaba, Rosberg recupereaza.
    4 4
  • Cica lol este indragostit de Hamilton, de aia nu-l suporta pe Alonso... da ce Alonso ii place pe Hamilton lol?
    3 3
  • Consuma multe pastile si banane ...maine povestesti visele umede in care fetel este protagonist.
    4 4
  • Stii ce-o sa se intample maine? Stii cumva si ce numere o sa fie extrase la Loto?
    3 1
  • lol iar auzi voci?
    4 4
  • Dupa cursa din Canada 2008, Hamilton declara ca a auzit voci, cred ca si lol aude voci! "Maretul" Hamilton si lol aud voci!
    4 5
  • Dupa cursa din Baku se spune ca Vettel aude o voce non-stop spunandu-i:"I'm a mafiot loser".Vocea aia reprezinta constiinta sa.
    4 6
  • @Mclaren_Mircea_1985
    Nu-i asa ca tu esti cap de lista?Ai si poza cu Mclaren,mclarenistule.


    Apropo din curiozitate :Cine te-a invatat ca-i bine sa plagiezi?Nu-mi zi ca Victor Ponta.
    6 2
  • Cred ca Kovesi l-a invatat pe Mclaren_Mircea_1985 sa copieze sau prietenul Basescu.
    7 1
  • E normal ca anul trecut in Austria Rosberg sa nu fi lasat spatiu deoarece era presiunea ultimului tur.Sa-mi zica si mie cineva ce pilot actual sau din trecut nu ar fi facut la fel.Nu sunt fanul lui Nico si chiar l-am urat putin in 2016 datorita luptei si mai ales casigarii titlului in defavoarea lui Lewis.Si asta nu pentru ca sunt un frustrat care uraste pe toti cei ce ii ameninta favoritul si deoarece sa fim seriosi Rosberg nu merita sa castige.
    2 12
  • Chul... de ce nu merita sa castige Rosberg anul trecut? Pai asta inseamna ca-l urasi pe Rosberg, si desi un frustrat. Hamilton nu merita sa castige in 2008 si totusi a castigat, Button nu merita sa castige in 2009 si totusi a castigat, desi n-a avut nici un merit, plus echipa nu l-a sustinut pe Barrichello, putea castiga acesta din urma daca avea suportul echipei. Brawn a favorizat doar un pilot, cel britanic la fel cum a facut-o si Dennis in 2007 si 2008. Ce diferenta comparativ cu Red Bull unde l-au sustinut pe Vettel si la Ferrari unde au fost sustinuti si Alonso si Vettel, desi Felipe Massa n-a mai fost acelasi pilot dupa accidentul din 2009, iar Raikkonen este doar o palida amagire, departe de pilotul incisiv din 2003-2006.
    6 6
  • Ce nu inteleg eu Chul este de ce nu alegi tu ce pilot sa castige in F1, daca nu esti frustrat si stii mai bine, in loc sa-i lasi sa se bata pe pista, nu-i nevoie de asa ceva, daca existi tu nu? Mai ales, daca este sa fim seriosi, stii tu mai bine cine merita sa castige nu? De curiozitate pe la doctor ai fost? Iti recomand o vizita... urgent!
    3 4
  • Chul cred ca aude voci ca favoritul lui, Hamilton. De aia stie el ce pilot merita sa castige.
    5 4
  • Fanii lui fetel si a lui Rosberica sunt niste nesimtiti
    2 5
  • Rosberg a fost ajutat de echipa mai tare decat Schumi,Alonso si Vettel.Lumea a uitat ca mercedes i-a stricat masina lui Hamilton de cate ori a fost nevoie sa castige asta.Cu siguranta titlul e nemeritat.Macar bine ca a iesit la pensie si nu-i mai vedem mizeriile.
    5 6
  • @lol.Nu cred ca e nevoie sa scriu chiar acum un roman despre ce s-a intamplat in perioada 2014_2016.Sper.Nu sunt eu nici pe departe in masura sa recunosc meritele unui pilot sau sa evaluez valoarea acestuia dar ca un fan ce urmareste destul de mult ce se petrece in lumea F1 Rosberg a fost un pilot putin peste mediocru.E pe fata faptul ca nu a castigat pe propriile lui puteri iar asta e destul pentru mine.Sa nu mai vorbim de luptele directe pe circuit dintre Hamilton si Rosberg.Sa nu mai zic de cele cu Max care i-a pus probleme serioase.Nu e departe de tatal sau care este un campion la fel de jalnic.
    4 9
  • asta e cuma mama omida?,de unde stie el ce resurse detin echipele..,ferrari anul asta a venit cu cele mai multe inovati si nu cred casi permit sa se opreasca aici..
    3 0
  • Daca Ham-ham e atat de bun, de ce refuza sa-l bata pe Alonso pe aceeasi masina, aceeasi echipa si fara protectia boss-ului. Alonso e liber de contract si si-a exprimat dorinta de a merge la Mercedes sau Ferrari. El a aruncat manusa. Ce face Ham ham, o ridica sau nu.
    5 0
  • @lol O ridica pe dracu, cred ca si lui Bottas o sa ceara sa i se bage ceva in contract, asa, o clauza micuta, ca prea si-a luat ala nasul la purtare inca din primul an ! Iti dai seama ca fara abandonul din Spania, Bottas era acum la doar 4 puncte de "Hami" ?
    1 0
  • Si fara sa-i cedeze pozitia lui Hamilton in Bahrain, Bottas cred ca era in fata acestuia.
    2 1
  • Chul: Nici Hamilton sau oricare alt pilot nu a castigat vreodata prin propriile lui puteri, au castigat cu ajutorul echipelor din care faceau parte si care sa vezi tu... le-au pus la dispozitie un monopost pe care sa-l piloteze. Daca Hamilton isi construia monopostul in camera lui din Monte Carlo, si isi desena singur motorul, plus avea sponsori, aia se numea prin propriile lui puteri, dar cum ti-ai dat seama singurel, treaba sta cumva altfel.
    3 0
  • Eu unul cand spun "propriile puteri" si discut pe seama unui subiect de F1, nu inseamna neaparat ca vb.despre harnicie, munca.... poate sa insemne si experienta, harul de a vorbi/explica echipei ce, unde, cand si cum. Asa cum "o imagine face cat 1000 de cuvinte (principiul de baza al fotografilor)" asa si 1000 de cuvinte pot creia un monopost...asta in functie de calitatea cuvintelor spuse echipei. ;)
    0 0
  • @lol.Ma refeream la duelul cu colegul de echipa.Nimic mai mult.Rosberg nu se ridica la nivelul lui Hamilton.@Fan F1.Apropo bine punctat.
    3 4
  • Chul martalogul
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru