Rosberg: "Este un sentiment special să fiu în pole position"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 14.04.2012
Nico Rosberg este entuziasmat de primul pole position obţinut în carieră, însă rămâne precaut în privinţa şanselor pe care le are în cursa de duminică.

Nico Rosberg a obţinut sâmbătă primul pole position din carieră în Formula 1 şi prima performanţă similară a constructorului Mercedes de la revenirea în competiţie în 2010.

Pilotul german este entuziasmat de rezultatul obţinut, însă rămâne precaut în privinţa rezultatului pe care îl poate obţine în cursă din cauza numeroaselor dificultăţi pe care Mercedes le are cu gestionarea pneurilor pe stinturi lungi.

"A mers foarte bine şi este un sentiment special. Acum aştept cu nerăbdare să încep cursa primul. Este un sentiment grozav, faptul că am obţinut în sfârşit un timp bun demonstrează că mergem înainte ca echipă. În cursă nu suntem încă la cel mai înalt nivel, dar vom ajunge acolo, nu vom face un salt major în câteva săptămâni. Este clar că în cursă nu am fost la fel de rapizi ca în calificări, dar realizăm progrese, vom încerca să dăm tot ce avem mai bun şi vom vedea ce putem face electronic cu setările", a declarat el.

Înaintea calificărilor, Michael Schumacher era considerat principala ameninţare pentru McLaren în lupta pentru pole position, însă germanul a fost cu peste o jumătate de secundă mai lent şi va lua startul de pe locul doi după penalizarea suferită de Lewis Hamilton.

Septuplul campion mondial a admis că a fost surprins de diferenţa mare dintre el şi coechipierul său, însă susţine că este fericit de performanţa acestuia.

"Să vedem o diferenţă atât de mare este o surpriză pentru noi toţi. Dar Rosberg este cunoscut pentru performanţele bune din calificări şi nu există niciun motiv să fiu supărat, ba din contră. Sunt fericit pentru el, pentru primul lui pole position, îi transmit felicitări. Acum ştim că prima linie a grilei de start va fi Mercedes", a explicat germanul.

Schumacher a efectuat un singur tur rapid de circuit şi a abandonat ulterior a doua tentativă după ce a devenit clar că va rămâne pe locul doi al grilei. Şeful Ross Brawn a explicat strategia prin dorinţa de a conserva pneurile pentru cursă.

"Am renunţat imediat ce am văzut că nu eram sub nicio ameninţare, pentru ca Hamilton a fost penalizat. Am vrut să încercăm să salvăm un set de pneuri", a spus britanicul.

Via | FIA

Comentarii (7)

  • parerea mea
    Parerea mea este ca Schumi ar fi fost cel putin la fel de rapid ca Rosberg daca mai tragea un tur in Q3, dar au vrut sa pastreze pneurile pt cursa. Posibil ca la start Michael sa plece mai bine si n-avea rost sa rupa pneurile pentru un loc pe care la primul viraj l-ar castiga dupa start. Posibil si setarea masinii lui sa fie pt cursa, asa ca eu ma astept la podium din partea lui Michael. Ii doresc mult noroc!
    21 5
  • Rosbergu
    @dream on rastafan
    Parerea ta nu prea are fundament daca tii cont ca Schumacher pleaca de pe partea murdara.Rosberg o sa-i inchida usa nu e Massa sau Barichelu.Lewis castiga!
    3 18
  • este parerea mea
    Tocmai am zis ca e parerea mea, nu a ta. Maine vom vedea cine a avut dreptate. Eu am zis ca e posibil ca la start Michael sa ia primul viraj din pozitia 1. Ce va fi mai tarziu in cursa, e imprevizibil, desi, mi-as dori ca Michael sa urce macar pe ultima treapta a podiumului. Iar voturile negative pt o simpla si pertinenta opinie sunt ale unor frustrati. Forza Michael!
    18 2
  • eu cred
    Cred ca pilotul de pe locul 1 e putin dezavantajat din cauza ca pista e foarte lata si primul viraj la dreapta. Vizionati startul de anul trecut cred ca este foarte clar. Primul trasa in diagonala fata de al 2 -lea. PAREREA MEA.
    7 0
  • jerryS
    filetantii!
    Va dati cu parerea aiurea-n tramvai!
    Eosberg a iesit pe pista la momentul oportun,cand inca pista era calda,ea incepand din minutul 5 al q3 sa se raceasca,asa ca Rosberg a facut acel tur si ajutat de o temperatura mai buna a pistei!
    Daca nu stiti ce sa vorbiti si comentati,doar aiurea,mai bine nu o faceti
    !
    1 6
  • Imi este frica sa mai fiu si fan F1 cand apare unul asa musculos ca tine. De-aia e forum... sa discute lumea. Eu iti respect parerea avizata. Respect-o si tu pe-a mea, de profan. Tin sa repet, e vorba de PAREREA MEA si n-o impun nimanui, intelegi? :D
    8 0
  • laurentiu
    @jerrys
    mmm.....esti prea bun pentru f1....du-te la NASA !!!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru