Rosberg şi Hamilton mizează pe îmbunatăţirea rezultatelor în calificări

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg şi Lewis Hamilton pun accent pe importanţa calificărilor înainte de cursa din Austria de la sfârşitul acestei săptămâni.

Mercedes este considerată principala favorită la victorie în Marele Premiu al Austriei ca urmare a importanţei unităţii de propulsie.

Rezultatele din calificări vor avea însă o semnificaţie importantă, motiv pentru care inclusiv Lewis Hamilton mizează pe îmbunătăţirea prestaţiilor pe un singur tur de circuit. Britanicul şi-a trecut în cont şase pole position-uri în primele şapte runde şi speră să facă uitat locul nouă ocupat în claificarile de anul trecut de la Spielberg.

"Anul trecut am avut un debut dificil în Austria. Chiar dacă m-am chinuit în calificări şi am început de pe nouă, a fost o cursă de recuperare grozavă. Cred că am fost pe patru sau cinci până la sfârşitul primului tur şi apoi m-am luptat să revin pe podium, ceea ce a fost distractiv. Evident, voi munci din greu pentru a avea o şansă mai bună la victorie duminică", a declarat el.

Urmareste Automarket
Coechipierul său Nico Rosberg este la fel de determinat să obţină pole position-ul în calificările de sâmbătă, întrucât este conştient că dificultăţile pe care le are în această privinţă îl privează de şansa de a obţine performanţe mai bune.

"În Canada am pierdut sâmbătă.

Să nu fac totul corect în calificări mi-a afectat semnificativ şansele, dar am avut ritm şi asta este ceva pozitiv înainte de a lansa un atac frontal în Austria", a precizat germanul.

Mercedes are şansa de a aniversa un an complet în care nu a fost învinsă în calificări. Ultima echipa în afară de Mercedes care a obţinut pole position-ul a fost Williams, care a plecat de pe prima poziţie a grilei de start din Austria în sezonul precedent prin Felipe Massa.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru