Rosberg: "Noile proceduri de start îmi asigură oportunitatea de a câştiga cursa"

de Daniel Popescu
Sambata, 22.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg consideră că noile reguli pentru start îi asigură mai multe oportunităţi pentru a câştigat cursa de la Spa-Francorchamps în faţa lui Lewis Hamilton.

Cu noua situaţie a starturilor există mai multe oportunităţi şi este mult până în virajul 5, aşa că speranţele mele sunt ridicate.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Lewis Hamilton a obţinut sâmbătă pe circuitul de la Spa-Francorchamps al 10-lea pole position din acest sezon şi al şaselea consecutiv, în timp ce Nico Rosberg a fost nevoit încă o dată să se mulţumească cu locul doi.

Spre deosebire de cursele precedente, germanul crede însă că are o şansă suplimentară la victorie datorită faptului că piloţii nu vor mai beneficia de sprijin din partea inginerilor în cadrul procedurilor de la start.

"Sigur că sunt dezamăgit, am pierdut controlul în ultima sesiune de antrenamente şi am mers în direcţia greşită. În calificări am revenit şi am avut echilibrul bun, dar până la urmă Hamilton a fost prea rapid. A găsit acele zecimi în plus pe care eu nu le-am avut un buzunar, dar cu noua situaţie a starturilor există mai multe oportunităţi şi este mult până în virajul 5, aşa că speranţele mele sunt ridicate", a declarat el.

În mod previzibil, Hamilton este încântat de performanţă din calificări, mai ales că l-a devansat pe Rosberg cu aproape o jumătate de secundă, însă susţine că startul va fi unul complicat.

"Este grozav să fiu în pole position, dar este o cale lungă până în virajul 5.

Sunt mulţumit, obiectivul era să obţin pole-ul, Rosberg a fost foarte aproape, iar ultimele două tururi au fost cele mai bune ale weekendului. Al doilea sector a fost întotdeauna un mic punct slab, dar în acele două tururi a fost un punct forte pentru mine", a explicat el. 

Comentarii (5)

  • mercedes
    Pasarea, malai viseaza..
    3 0
  • Să nu facă Ros ce a făcut și anul trecut...
    3 0
  • Mai bine ar fi atent la start ca are 3 motoare mercedes in spate si un grosjean care are o ambitie nebuna sa plece ca o racheta necontrolabila. Rosberg ramane in continuare un pilot care isi doreste ca rivalul sa aibe probleme in cursa sau sa fie ajutat de pilotii altor echipe si mai nou anticipeaza posibilul noroc al noilor proceduri. Cred ca este unicul pilot ce are reale sanse la titlu al 2 lea an la rand dar din pacate nu isi valorifica aceste sanse prin propriile aptitidini.
    13 0
  • nico te bate lewis cum lua si tatal tau de la piquet,asta e dar e bun si locul doi
    7 0
  • klausnake
    "Este grozav să fiu în pole position, dar este o cale lungă până în virajul 5. Sunt mulţumit, obiectivul era să obţin pole-ul, Hamilton a fost foarte aproape..."?
    Corectati! Declaratia e a lui Ham,deci nu putea fii tot el,aproape...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru