Rosberg: "Nu vreau să mă gândesc la titlul mondial"

de Daniel Popescu
Luni, 27.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg insistă că nu se gândeşte la titlu după victoria de la Monaco, ca urmare a rezultatelor modeste din celelalte curse.

Nu ar trebui să fim excesiv de încrezători pentru următoarele două curse, pentru că încă avem o mică problemă cu ritmul de cursă.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Nico Rosberg a obţinut duminică pe circuitul de la Monaco prima victorie din acest sezon, la capătul unei curse pe care a condus-o ireproşabil din primul până în ultimul tur.  

Pilotul echipei Mercedes rămâne însă precaut în privinţa şanselor la titlu, întrucât ocupă locul şase în clasamentul general după numeroasele probleme pe care monopostul său le-a avut cu pneurile spate în precedentele curse.

"Nu vreau să vorbesc deloc despre titlu, pentru că acum două săptămâni am fost la 70 de secunde de victorie. Duminică am fost într-o poziţie mult mai bună. Este un circuit diferit şi am putut să o iau uşor şi să conserv pneurile. Nu ar trebui să fim excesiv de încrezători pentru următoarele două curse, pentru că încă avem o mică problemă cu ritmul de cursă şi toată lumea continuă dezvoltarea monopostului.

Aşa că în mod sigur nu mă gândesc la campionat", a declarat germanul.

A fost greşeala mea. Mi s-a spus să am o distanţă de şase secunde între mine şi Rosberg, dar diferenţa a fost mai mare şi am pierdut.

Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Coechipierul său Lewis Hamilton a terminat pe locul patru după ce a pierdut două poziţii când a intrat la boxe simultan cu Rosberg în momentul intervenţiei Safety Car-ului pe circuit. Britanicul afirmă însă că este singurul vinovat pentru pierderea celor două poziţii.

"A fost greşeala mea. Mi s-a spus să am o distanţă de şase secunde între mine şi Rosberg, dar diferenţa a fost mai mare şi am pierdut. Aşa sunt sporturile cu motor, dar nu aş pune asta pe seama ghinionului. Nu am fost suficient de bun în acest weekend. Felicitări lui Rosberg şi echipei, au făcut o treabă grozavă, iar eu trebuie să muncesc mai mult", a adăugat el. 

Comentarii (15)

  • Ar trebui sa zici merci ca ai concurat pe un circuit unde nu se poate depasi. Ca altfel tot pe locul 10 terminai.
    10 3
  • Ar fi fost culmea tupeului sa se gandeasca la titlu.

    Intr-o cursa adevarata, nu falsul asta de Monaco, Kimi, Vettel si Alonso se distreaza cu Robserg. Il depasesc pe asta de nu mai stie de capul sau. Are doua victorii in 7 ani de F1 si se crede mare campion... cand saracul e urmatorul Button, cel mult.
    10 7
  • Pfff.....nici nu se pune problema...hai sa fim seriosi!!
    12 0
  • Visezi amice cu ochii deschisi. Uita-te si tu la ce cursa ai facut si de ce anume nu te-au depasit cei din spatele tau. De aici incolo nu mai sint curse in care sa nu ai loc pentru o depasire. Probabil nici nu vei avea prea des ocazia sa bei gratis sampanie dupa curse.
    Vise palcute.
    9 2
  • Rosberg fan
    Hai sa fim seriosi. L-a batut pe Schumacher acum il bate pe Hamilton. Deci valoare are. Cu o masina Red Bull era campion. Rosberg are stofa de campion mondial. Insa pana acum n-a avut sansa unei masini cu adevarat performante. Nu se gandeste la titlu, dar daca Mercedes imbunatateste si porneste tot din pole atunci cine stie.
    6 5
  • Rosberg: "Nu vreau să mă gândesc la titlul mondial"... nici nu trebuie... stai linistit...
    11 1
  • JugaruGabi
    Voi ati citit cuvintele lui Rosberg? Sau ati citit titlul si ati inceput sa sariti direct la comentarii, eu, ferr, pablo256r si sadox...?

    Rosberg a spus clar: nu vrea sa vorbeasca deloc despre titlu. Deci nu se gandeste la titlu, in cursa anterioara au fost f lenti (cu 70 de secunde mai lenti ca liderul) iar circuitul asta i-a avantajat pe cei de la Mercedes. In rest, nu sunt f increzatori de performante bune pentru urmatoarele 2 mari premii.

    Ce nu a fost ok in declaratia lui, de v-ati dat asa in petec?
    9 2
  • JugaruGabi
    Depinde cum citesti declaratia :)
    Uite cum o vad eu:
    "Nu vreau să vorbesc deloc despre titlu .... Nu ar trebui să fim excesiv de încrezători pentru următoarele două curse, pentru că încă avem o mică problemă cu ritmul de cursă şi toată lumea continuă dezvoltarea monopostului. Aşa că în mod sigur nu mă gândesc la campionat"
    Adica: nu ma intrebati despre sansele la titlul suprem, eu visez la asa ceva dar nu stiu daca sint de ajuns testele ilegale de la Barcelona.
    Cu scuzele de rigoare dar cursa de ieri numai cursa de F1 nu a fost. Uita-te la cele mai rapide tururi din cursa de ieri, de exemplu, sa vezi ce harababura (castigatorul are doar al 6lea cel mai rapid tur). Rosberg e in F1 de cativa anisori si are doar doua curse castigate la o echipa cu pretentii. Sint multe ? Sint putine ?
    5 7
  • @pablo256r De ce nu o vezi asa cum e de fapt?Uita-te in clasamentul pilotilor si ai sa vezi ca diferenta dintre Rosberg si lider e de 60 de puncte.Stai linistit ca nu e Rosberg atat de prost incat sa se imbete cu apa rece.Dar,daca era Alonso in locul lui Rosberg nu cred ca ai mai fi vazut ceva necurat intr-o astfel de afirmatie.Fara suparare!
    2 2
  • Rosberg este un pilot bun, iar daca pana acum nu a avut sansa sa-si puna in valoare skillul, pentru ca a concurat cu monoposturi slabe, o face acum si il bate de Hamilton un pilot care inca de la debut ii dadea lui Alonso, iar Alonsito trage echipa in jos din 2 motive: 1 nu stie sa dezvolte monopostul asa cum o facea Schumacher iar 2 nu permite concurenta ii place sa aiba coechipieri cat mai slabi posibil si doar el sa fie punctul de referinta al echipei ceea ce e foarte prost pentru Ferrari.Macar la McLaren in 2007 si-a gasit si el nasul un debutant.
    4 3
  • daca nu esti pilot bun nu ai ce cauta in f1, daca totusi se intampla asta stai unu 2, 3 ani si pleci, asa cum a patit si bruno senna care a vrut sa arate mai mult decat putea masina, fapt pt care nici nu a putut dezvolta monopostul neavand constanta in curse, CA SA COMENTEZI DECLARATIILE UNOR PILOTI CARE IN LUMEA F1 SUNT APRECIATE SI RESPECTATE sa imi fie cu iertare dar mintile unora sunt deplasate sever in gandire, ca sa folosesc un termen pirelli: delaminate! si punct. acum daca tot sunt atat de suparatii fanii alonso si raikkonen nu inteleg ce au cu rosberg, care chiar este un pilot cu experienta acumulata fapt pt care a si castigat la monaco, numai spun de mintile delaminate care il evalueaza pe vettel in fel si chip, sa nu o mai lungesc ca oricum nu se poate discuta pe aici, eu zic sa concureze doar alonso de aici in colo si sa isi dea cate puncte vrea, oricum tot vettel va fi campion, aveti grija ce postati dar mai intai ganditi ca de atata suparare ce va provoaca vettel nu vi se mai iriga etajul superior si va mor rapid neuronii, e pacat, magaria f1-schumi a apus de mult, e randul altora cu bani mai multi sa domine marele circ ca nu degeaba ii spune mare circ ;)
    1 5
  • @X_Zone
    Ne cam plictisesti cu concluziile si parerile tale,esti retro si vrei sa pari "in trend",inceteaza...!
    0 0
  • JugaruGabi
    @pablo256r:
    Haideti sa nu fim latini astfel incat sa interpretam ce ar putea sa spuna cineva. Ce-ar fi sa incercam sa adoptam si mentalitatea germanica, nordica, astfel incat sa ascultam ceea ce se spune si nu ceea ce s-ar putea intentiona a se spune... ca d-aia avem mari probleme de perceptie si intelegere in tara asta. Fiecare interpreteaza ce vrea din mesajul unui om si uite asa apar diversele scandaluri care, sincer, nu si-ar avea rostul.

    @x_zone: nu te-ar saturat sa tot o tii una si buna cu "magaria F! - Schumacher"? Aproape toata lumea din F1 spune ca Schumacher a fost o revelatie in competitie si vine un capsoman sa conteste asta... un capsoman care nici macar nu are niciun contact cu F1 decat la televizor.
    2 0
  • Lipseste ceva din articolul asta Gabi. Si anume intrebarea la care a raspuns. Daca intrebarea a fost "Crezi ca ai sanse sa ..." atunci raspunsul este corect is la subiect.
    Insa nu pot trece peste expresia "încă avem o mică problemă cu ritmul de cursă". Echipa Mercedes a incalcat cu buna stiinta regulamentul pentru a obtine avantaje. Daca in urma testului ilegal mai au doar "o mica problema" cu ritmul de cursa e clar cat de bine le-a cazut testul.
    Nici nemtii nu mia sint ceea ce au fost ...
    0 0
  • ciprian..
    rosberg fan......la batut pe hamilton doar la monaco...pt ca sa simtit bine germanul aici si monopostul ia raspuns bine..stai linistit si vei vedea deacum in colo..oare nu te intrebi din ce cauza monoposturile mercedes prind Q3 mai tot timpL pe cand anul trecut sa zbateau in Q2....iti spun eu hamilton a adus asta la mercedes..si nu uita ca lau chemat aiurea pe hamilton la boxe la monaco..ca sa nu mai spun ca hamilton e pe un monopost nou pt el rosberg are atatia ani la mercedes..sa fim seriosi..imi place rosberg nu zic nu..dar cum iti explici ca face performanta tocmai cand a venit hamilon la mercedes...vei vedea cum vor gata rosberg si hamilton in clasament si imi vei da dreptate..inca o data imi place rosberg dar nu va hazardati in declaratii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru