Rosberg solicită ajutorul lui Massa în lupta pentru titlu, brazilianul refuză

de Daniel Popescu
Marti, 11.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg i-a cerut ajutorul lui Felipe Massa în lupta pentru titlu cu Lewis Hamilton, însă brazilianul a refuzat solicitarea germanului.

Esential 17 puncte este avansul lui Lewis Hamilton in fata lui Nico Rosberg inaintea ultimei curse a sezonului
50 de puncte va primi castigatorul cursei din Abu Dhabi
2 este locul pe care trebuie sa termine Lewis Hamilton in Abu Dhabi pentru a deveni campion indiferent de rezultatul lui Nico Rosberg
Nico Rosberg trebuie să recupereze 17 puncte în detrimentul coechipierului său Lewis Hamilton pentru a câştiga titlul mondial în ultima cursă din Abu Dhabi.

Chiar dacă numărul punctelor alocate piloţilor se dublează, Rosberg are nevoie de o victorie în Abu Dhabi şi de o clasare a lui Hamilton cel mult pe locul trei pentru a-şi adjudeca trofeul. Astfel, între cei doi echipieri Mercedes trebuie să se intercaleze un alt pilot, iar Rosberg consideră că Felipe Massa are cele mai mari şanse, mai ales după ce a urcat pe podiumul de premiere şi în Brazilia.

"El este omul potrivit.

Am nevoie de ceva ajutor din partea lui Massa. Hamilton nu trebuie să termine pe doi în Abu Dhabi, trebuie să termine cel mult pe locul trei. Trebuie să-l motivez pe Massa să se relaxeze bine înainte de Abu Dhabi şi să aibă un weekend grozav pentru a termina pe doi", a declarat germanul.

În schimb, Massa nu este deloc încântat de propunerea lui Rosberg şi îşi aduce aminte că Timo Glock, un alt pilot german, l-a împiedicat să cucerească titlul în 2008 după ce a fost depăşit în ultimul viraj de Hamilton.

"Nu ajut pe nimeni. I-am spus lui Rosberg că vreau să câştig cursa, nu să-l ajut. Nimeni nu m-a ajutat când aş fi putut câştiga campionatul. De fapt, un anumit german mi-a făcut rău. Cred că Hamilton merită titlul, dar uneori lucrurile merg în cealaltă direcţie, aşa cum s-a mai întâmplat de câteva ori", a explicat brazilianul. Marele Premiu din Abu Dhabi va avea loc în perioada 21-23 noiembrie.

Via Motorsport, Motorsport

Comentarii (16)

  • normal ca e scarbit sa-i ajute pe altii
    Iar de ajutat a fost ajutat, Kimi i-a cedat ceva in 2008, in China cel putin
    Si mai rau i-a facut dear Alonso in 2008 (Singapore) decat "germanul" care era pe slick pe o ploaie torentiala si era depasit de toti ...
    21 5
  • foarte bine , IARTA DAR NU UITA !!!
    12 7
  • ctlnmihai
    :))) Curajos pilot este Rosberg :))) Oricum e o greșeală de comunicare din partea neamțului
    12 9
  • George
    Nu cu Masa trebuia sa vorbeasca, ci cu Botas.
    21 2
  • F1 din 1990
    Chiar are tupeu baietasul! Daca avea stofa de campion trebuaia sa castigi curse mai multe, nu sa stea la mana altora. Sa-lduca pe Massa la un SPA, sa-l relaxeze si pe Botas ca poate cine stie. Un aliat de nadejde era prin 2012 Grosjan, ala incurca treburile rau la start.
    21 5
  • ildottore
    parerea mea e ca Rosby e praf. Nu e in stare s adevina campion pe fortele proprii si cu materialul adecvat. De ce sa fii ajutat cand toti concureaza pentru a castiga? Daca in ultima etapa se termina 1-2 pentru Rosby atunci o sa planga in bratele echipei 1 an intreg. Vreau sa vad o lupta pentru victorie si nu o lupta cu abandonul sau ajutor de la echipa sau alti competitori. Esti bun castiga pe teren, nu esti bun lasa pe altul. Vom vedea.
    13 8
  • palinca de prune
    Masa e cel mai ratat pilot dintre toti pilotii care au existat vreodata, Rosberg o sa il faca muci si pe el si mai ales pe plangacios
    5 28
  • atat declaratia lui Rosberg cat si acasta stire sunt niste prostii ...
    cum sa declari asa ceva ... ?
    12 2
  • am ajuns sa consider ca Ham ar trebui sa castige ... un lucru ce nu as fi declarat la mijlocul sezonului
    defapt sunt sigur k Ham va castiga campionatul
    daca va Castiga Rosberg va fi noroc chior ...
    20 3
  • Asta a fost de departe cel mai scos din context articol pe care l-ati scris vreodata. Am vazut declaratia lui Massa si nu a "refuzat" sa-l ajute pe Rosberg, a zis pur si simplu ca el isi va vedea de cursa lui si nu se baga in lupta pentru titlu. Dar deh, foamea de trafic pe site e mare.
    8 4
  • @Radu: In articol gasesti si declaratia lui Massa, care spune exact cei ai precizat si tu in comentariu.
    6 7
  • chiar de va cistiga ros, eu si sper ca si alti il vom considera campion pe HAMILTON
    11 2
  • mobius
    Nu cred ca vreunul dintre piloti poate sa-l ajute pe Rosberg, toti ceilalti in afara de Hamilton sunt de regula la o secunda pe tur in urma iar Hamilton nu cred ca vrea. Imi pare rau pentru el dar mai ales pentru faptul ca va castiga acest campionat coechipierul sau. Singura sansa a lui Rosberg este un abandon al lui Hamilton.
    6 0
  • Ha,ha,ha...
    Posibil sa-i rezolve echipa monopostul lui Hamilton...si cu un alt abandon,s-a rezolvat titlul pt Rosberg ! ;)
    2 0
  • bogdan
    Fara a fi rautacios cred ca Fellipe a primit cadou un podium la el acasa de la ekipa, dupa acel stop and go si problemele inventate lui Bottas. Poate kiar sa mai trezeasca fanii Brazilieni care sa cumpere mai mult f1.
    6 0
  • Mai bine rosberg s-ar gandi cum ar putea din nou sa-i taie vreun pneu britanicului, astfel ar deveni cel mai de kkt campion f1 din istorie.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru