Rosberg susţine că a câştigat războiul psihologic cu Hamilton

de Daniel Popescu
Joi, 19.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg consideră că are un avantaj de natură psihologică în faţa lui Lewis Hamilton după ce şi-a extins avansul din clasament la 22 de puncte.

Esential 22 de puncte este avansul lui Nico Rosberg in fata lui Lewis Hamilton
Lewis Hamilton a revenit puternic după abandonul suferit în Marele Premiu al Australiei şi a preluat conducerea clasamentului general după o serie impresionantă de patru victorii consecutive.

Considerat de o parte a fanilor drept principalul favorit la titlu, britanicul a avut parte de rezultate mai puţin satisfăcătoare în următoarele două runde: a pierdut lupta pentru victorie la Monaco concomitent cu prima poziţie în clasament şi a abandonat din motive tehnice la Montreal.

În condiţiile în care Rosberg a terminat pe locul doi în Marele Premiu al Canadei, el şi-a extins avansul la 22 de puncte şi consideră că astfel a câştigat războiul psihologic cu coechipierul său.

Dacă ai astfel de rezultate precum ale mele îţi oferă un spor de încredere.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
"A fost foarte important să opresc acea serie pentru că psihicul joacă un rol major în sport.
Dacă ai astfel de rezultate precum ale mele îţi oferă un spor de încredere, iar un astfel de mic avantaj contează"
, a declarat germanul.

Pe de altă parte, Rosberg a admis că defecţiunile de fiabilitate înregistrate de Mercedes în Canada la ambele monoposturi reprezintă un dezavantaj, însă speră ca astfel de probleme să nu se repete în restul sezonului.

"Nu este bine să avem astfel de probleme de fiabilitate. Trebuie să fim antiglonţ. Muncim şi am fost buni la fiabilitate, dar acum am avut câteva probleme, aşa că trebuie să continuăm să muncim şi să ne asigurăm că ajungem la 100%", a adăugat el.

Via BBC Sport

Comentarii (11)

  • Rosberg incepe sa devina antipatic si increzut.Ar trebui sa o lase mai moale cu astfel de declaratii si sa isi dea seama ca este primul la general doar pentru ca Hamilton a abandonat in doua curse pe care altfel le-ar fi castigat lejer si pentru ca nu a fost penalizat in ultimele doua curse pentru prostiile pe care le-a facut.Analizand Rosberg nu a reusit sa fie in nici o cursa cu adevarat mai bun decat Hamilton si ar fi meritat sa fie el la vreo 50 de puncte in spatele lui Hamilton
    26 12
  • 89, probabil rosberg are un pic de ajutor din partea echipei si nu numai, cred ca hamilton de doua curse a inceput sa se lupte cu morile de vant, singura sansa a britanicului sa castige campionatul este ca o a doua sau a treia echipa sa se bata cot la cot cu mercedes sa poata beneficia de acelasi suport tehnic, mai ales la boxe unde am vazut ca permanent este intarziat in fata neamtului, daca nu se va intampla asta trebuie sa se impace definitiv cu locul 2.
    26 9
  • Anul asta sunt campion
    10 11
  • ce o sai dea ham de o sai sara fulgi la soricelu asta ancrezut
    4 7
  • @rsbrg ,esti campion cu ajutorul echipei ,un campion rusinos cum a fost si viteelul pina acum ,,,Ham , pleaca frate cit mai poti ca te-au facut ,, Pantzerelee ,,
    9 8
  • F1 din 1990
    Pe unde erai tu Nicule inainte sa vina Ham la AMG?Cand el castiga curse si se batea pe circuit, tu Nicusoare te plimbai cu Rocinante in pluton. Acum incepi si scoti coltii, ai curaj cred si eu. Ti-a rezolvat "negru" masina, setari ambreaj etc. si printr-o serie de conjuncturi esti in fata lui. Ia sa te vad pe Redbul ring cum ti-o iei si urmeaza Siverstone , unde ai castigat tu anu trecut cu pana lui Ham si cutia lu Seby.
    9 7
  • bobitza
    Echipa Mercedes ii datoreaza 2 curse lui Hamilton.
    7 4
  • Dar in 2013 in Malaysia? Echipa tot cu Rosberg a tras?
    6 2
  • Mai, daca Rosberg afirma asta atunci e bine, pentru ca Ham nu este tipul de om sa inchida usor o asemenea provocare si o sa scoata scantei si pe nari nu numai pe esapamanet . Acum il stim cu totii, el face parte din categoria de piloti "negrii in cerul gurii" gen Alain Prost, Montoya sau Villeneuve carora le este greu sa accepte ca frana este de multe ori mai importanta decat acceleratia unui monopost.
    Si acum sa fim seriosi Rosberg face parte din categoria pilotilor gen Hill, Hakinen, Button sau Raikkonen adica piloti cu "frica de Dumnezeu" :) .
    4 1
  • Mai lasati-ma cu Ham Ham. Atat il ridicati in slavi ca mai aveti putin si-i ridicati statuie. Rosberg este mult mai bun decat el. Rosberg este un pilot calculat, constant, stie cat si cand sa riste. Ham nu gandeste, el vede doar inainte si uita piciorul pe acceleratie. Ca dovada ultimul abandon. Si Rosberg a avut aceeasi defectiune dar a stiut sa gestioneze monopostul chiar daca a pierdut locul 1. Ham ar fi bine sa se intoarca la el acolo in copac si sa mai manance o banana.
    7 4
  • mirel_f1
    Hai sa fim seriosi Rosberg nu a castigat nici un razboi in lupta cu Hamilton,cei drept Hamilton a avut ghinion pina acuma a cedat in prima cursa si in Canada asta nu anseamna ca Rosberg nu va putea abandona si el in vreo cursa ,hai sa fim seriosi am mai vazut si minuni ..Spania cum a plecat acasa dupa 2 meciuri ff slabe facute in Brazilia
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru