Rosberg va folosi în Singapore noul motor îmbunătăţit de Mercedes

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nico Rosberg va utiliza în Singapore aceeaşi unitate de propulsie pe care a folosit-o şi în debutul Marelui Premiu al Italiei şi la care a renunţat ulterior din motive tehnice.

S-a dovedit că problema nu avea nicio legătură cu motorul.

Nico Rosberg
Pilot Mercedes
Mercedes a introdus în Marele Premiu al Italiei un update major la unitatea de propulsie, care a vizat în special fiabilitatea şi testarea unui nou tip de carburant pentru sezonul 2016.

Nico Rosberg a fost însă nevoit să renunţe la această unitate după apariţia unor defecţiuni tehnice, iar germanul a abandonat cu două tururi înainte de finalul cursei la volanul unui monopost echipat cu un motor folosit în precedentele cinci curse.

Totuşi, o analiză ulterioară a demonstrat că defecţiunea tehnică avea legătură cu o componentă a şasiului şi nu cu motorul în sine. Prin urmare, echipa a decis ca Rosberg să revină la această nouă unitate de propulsie cu ocazia Marelui Premiu al statului Singapore de la sfârşitul acestei săptămâni.

"S-a dovedit că problema nu avea nicio legătură cu motorul. A fost o componentă a şasiului pe care am avut-o pe monopost de mult timp.

Aşa că, din acest punct de vedere, a fost perfect să punem noul motor", a declarat Rosberg.

Publicaţia Auto Motor und Sport susţine că Mercedes pregăteşte un lot de motoare de specificaţie nouă şi pentru cei trei clienţi pe care îi are, Williams, Lotus şi Force India. Totuşi, nu este încă cert când vor avea echipele posibilitatea de a folosi noile unităţi de propulsie.

Via GMM

Comentarii (4)

  • Sa continui ideea acelei teorii a conspiratiilor.
    Rosberg a ramas fara motorul nou. Dintr-un mister acesta pusca. Se pune motorul vechi. Apoi se pare ca de vina era o scurgere a lichidului de racire motiv pentru care a puscat motorul fara niciun semnal (! - pierderea lichidului de racire da semne clare), apoi ulterioarele analize spun ca de fapt era o componenta a sasiului (sasiu care difera substantial de al lui Hamilton? )
    Nu sunt cam multe contradictii ?
    14 11
  • serban
    Oricum, i-ar trebui câte un motor la fiecare roată ca să-l depășească pe Hamilton ...
    18 9
  • @serban: daca suma celor 4 motoare este tot sub motorul lui Ham nici alea nu ajung :)))
    9 10
  • Jumbo1974ro cred ca esti un pic paranoic si afirmatile tale cum ca Rosberg ar fi sabotat nu au baza.Probleme tehnice ciudate a avut si Hamilton anii trecuti si in plus britanicul era favorit in Italia chiar daca Nico nu avea probleme.Faza cu pilot avantajat s-a practicat doar la Ferrari si Red Bull
    14 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru