Rossi vrea să concureze pentru Ferrari cu Alonso şi Vettel

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.06.2010
Valentino Rossi a dezvăluit că este interesat să piloteze un al treilea monopost Ferrari alături de Fernando Alonso şi Sebastian Vettel.

Ferrari nu a renunţat încă la propunerea ca echipele de top din Formula 1 să concureze cu câte trei monoposturi pentru a creşte spectacolul, ultimele informaţii indicând că acesta ar putea fi gestionat de o echipă din Statele Unite.

În ceea ce priveşte pilotul care s-ar urca în cockpit, Ferrari nu şi-a ascuns intenţia de a-l utiliza pe Valentino Rossi, multiplul campion mondial din MotoGP.

Dacă până acum a sugereat că este prea bătrân pentru a face faţă în Formula 1 din punct de vedere fizic, italianul a dezvăluit că ar fi încântat de o astfel de propunere şi spune că Sebastian Vettel este cel mai potrivit coechipier pentru Fernando Alonso. "Pentru a avea o echipă puternică precum Yamaha în MotoGP, Ferrari ar trebui să-l angajeze pe Sebastian Vettel alături de Fernando Alonso. Mi-ar plăcea să explorez posibilitatea de a pilota eu însumi un al treilea monopost", a explicat italianul în vârstă de 31 de ani pentru publicaţia Gazzetta dello Sport.

Rossi a testat monopostul Ferrari de mai multe ori pe parcursul ultimilor ani, reuşind de fiecare dată să impresioneze prin timpii foarte buni obţinuţi pe circuit, în ciuda lipsei sale de experienţă.

Via | GMM

Comentarii (6)

  • vrajeala
    timpi realizati de Rossi cand a testat pt Ferrari cica nu ar fi reali. Si nu ar fi corect pt celelalte echipe ca echipele de top sa concureze cu trei monoposturi. FORZA ALONSO !!!!!!
    3 4
  • xiorel123
    Impotriva nr.de monoposturi
    Sunt impotriva dorintei de a concura cu 3 monoposturi din cel putin doua motive:
    -am observat ca sunt circuite unde monoposturile mai putin rapide se afla la un tur in urma fata de cel putin primul pilot doar dupa cateva tururi parcurse(deci deja numarul masinilor e prea mare pentru acele circuite);
    -daca echipele fruntase ar concura cu 3 monoposturi, probabilitatea ca acele echipe sa obtina mai multe puncte fata de cele lipsite de acest dreptar fi foarte mare iar cel putin ultimele 2 echipe la capitolul performanta si rezultat ar avea o probabilitate de a castiga macar cateva puncte aproape egala cu zero.De ce sa marim curajul fruntasilor si celor slabi la capitolul performanta?
    2 1
  • a 3-a
    Cea de-a treia masina nu puncteaza la constructori, e logic. Puncteaza doar la piloti. N-o tot dati cu punctatul
    0 1
  • xiorel123
    @sandu
    Red Bull, Mclaren si Ferrari sunt echipele fruntase,preferatele,deci ar concura cu 3 monoposturi.De aici trag concluzia ca deja primele 9 locuri de pe grila sunt ocupate si mai ramane o pozitie/loc care dupa cum stiu ofera doar un punct celui ce-o castiga-favorabil celorlalti piloti ? Daca as pune in aplicare aceasta regula mi-ar fi teama ca ceilalti piloti ar crede despre mine ca am ales sa ma sterg cu ei la....si sa-i arunc la...preferandu-i doar pe cei din echipele fruntase.
    Deci nu mi se pare corect
    1 0
  • xiorel123
    @sandu
    E logic ca cel de-al 3-lea monopost nu puncteaza pentru echipa? Pai atunci as vede echipele detinatoare de acest drept ca pe niste fraieri care cheltuiesc bani si pe cel de-al 3-lea monopost si pe salariul celui de-al 3-lea pilot. Daca al 3-lea pilot castiga campionatul dar echipa lui nu, ar insemna un beneficiu pt.echipa respectiva?
    2 0
  • Si eu as vrea
    SI eu mi-as dori sa concurez cu a 3-a masina pt Ferrari.....atata ca nu am talent si nici o treaba legata de F1. In privinta asta seaman cu Rossi. Mai bine s-ar lasa el de motorsport ca oricum e batran
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru