Sauber anticipează "strategii alternative" pentru pneuri în Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 29.04.2011
Oficialii Sauber anticipează că echipele vor opta pentru "strategii alternative" pentru pneuri în Marele Premiu al Turciei.

Diferenţele majore de performanţe dintre cele două tipuri de pneuri disponibile la un Mare Premiu şi degradarea rapidă a acestora a schimbat radical strategiile de cursă în Formula 1.

Fiecare dintre primele trei etape a avut o anumită caracteristică din acest punct de vedere, iar Sauber s-a evidenţiat ca echipa cu cele mai puţine opriri la standuri, reuşind să gestioneze foarte bine cauciucurile. James Key, directorul tehnic al team-ului, anticipează că strategiile adoptate pentru cursa de la Istanbul vor fi foarte diverse.

"Va fi un alt eveniment interesant pentru pneuri, pentru că faimosul viraj opt este unul dintre cele mai rapide viraje şi unul dintre cele mai solicitante pentru pneuri. Va fi interesant să vedem cât de bine sunt gestionate în termeni de degradare, iar asta ar putea rezulta în câteva strategii alternative în cursă", a declarat el.

Pe de altă parte, Sauber va evalua în antrenamentele de vineri o serie de componente aerodinamice şi mecanice.

Chiar dacă acestea nu vor fi utilizate şi în cursa de duminică, echipa spera să câştige din nou puncte.

"În ceea ce priveşte maşina, vom avea mai multe componente de evaluat vineri, unele aerodinamice, altele mecanice, pe care sperăm să le introducem pe monopost destul de curând. Pentru noi va fi un nou weekend în care obiectivul este să ajungem în top 10, atât în calificări, cât şi în cursă", a mai precizat el.

Via | Sauber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru