Sauber confirmă că nu va copia sistemul DDRS de la Mercedes

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.05.2012
Sauber a anunţat joi că nu va copia sistemul DDRS pentru aripa spate inovat de Mercedes pentru că aduce beneficii prea mici în raport cu costurile de dezvoltare.

FIA a confirmat oficial cu ocazia Marelui Premiu al Chinei că sistemul DDRS utilizat de Mercedes, care asigură un spor de viteză pe liniile drepte la activarea tehnologiei DRS, respectă regulamentul tehnic.

Se anticipează că echipele de top vor încerca să copieze cât mai rapid tehnologia, însă situaţia este diferită pentru echipele mici, care au un buget limitat pentru dezvoltarea unor noi componente în timpul sezonului.

Aceasta este situaţia şi în privinţa celor de la Sauber, care au anunţat prin vocea designerului şef Matt Morris că nu intenţionează să copieze sistemul DDRS. Echipa elveţiană a luat această decizie şi din cauza faptului că sistemul DDRS aduce beneficii majore doar în calificări, întrucât în cursă utilizarea tehnologiei DRS este puternic limitată.

"Am făcut câteva evaluări la fabrică, dar în acest moment nu funcţionează pentru noi în termeni de costuri versus performanţe. Pe lângă raportul cost-performanţă, este dificil să ştim exact potenţialele beneficii şi este cu adevărat folositor doar în calificări.

Cu siguranţă valorează câteva zecimi de secundă în calificări, dar pentru acest beneficiu trebuie modificate multe componente ale monopostului. Asta este problema", a precizat Morris.

Anterior, Ross Brawn, şeful Mercedes, a avertizat că rivalii nu vor avea o misiune uşoară să copieze sistemul, întrucât acesta oferă beneficii maxime doar dacă a fost gândit în momentul dezvoltării iniţiale a unui monopost. Afirmaţiile sale par acoperite de adevăr în condiţiile în care nicio altă echipă nu a reuşit să introducă până în prezent un sistem similar.

Via | SkySports

Taguri: DDRS, DRS, Mercedes, Sauber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru