Sauber: "Designul monopostului, inspirat de accidentul lui Perez din 2011"

de Daniel Popescu
Luni, 04.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Accidentul suferit de Sergio Perez la Monaco în urmă cu doi ani a inspirat Sauber să reducă la jumătate lăţimea plăcilor exterioare ale caroseriei.

Sauber a luat prin surprindere lumea Formulei 1 după ce a prezentat un design spectaculos pentru noul monopost C32 pentru sezonul 2013, care iese în evidenţă prin lăţimea foarte scăzută a plăcilor exterioare ale caroseriei.

În mod la fel de surprinzător, designerul Matt Morris a dezvăluit că aspectul fizic a fost inspirat de accidentul suferit de fostul pilot al echipei Sergio Perez în calificările pentru Marele Premiu al statului Monaco din 2011. La vremea respectivă, mexicanul s-a lovit din lateral de un perete şi a deteriorat semnificativ plăcile exterioare ale caroseriei.

"Perez a avut un accident major la Monaco cu câţiva ani în urmă, iar atunci când am primit monopostul înapoi şi am văzut cum arătau plăcile exterioare ale caroseriei ne-am întrebat dacă putem face asta. Plăcile exterioare reprezintă o mişcare îndrăzneaţă, un design îndrăzneţ, dar suntem destul de încrezători. Una dintre uriaşele provocări este împachetarea radiatoarelor.

La fel ca toate lucrurile din Elveţia, am reuşit să facem asta la timp", a declarat el.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Monisha Kaltenborn, şefa echipei, a negat speculaţiile potrivit cărora va utiliza motoare Mercedes începând din 2014. De altfel, indianca afirmă că va negocia în primul rând cu Ferrari, dar că situaţia este complicată de unele neclarităţi ale regulamentului.

"Este o situaţie foarte interesantă pentru echipele private.

Sunt multe lucruri neclare în acest moment, aşa că este dificil să ne implicăm în astfel de discuţii. Am avut un parteneriat de peste 10 ani cu Ferrari, aşa că pentru noi este legătura naturală. Dar şi ei au dificultăţi, pentru că nimic nu este clarificat până la ultimul detaliu. Dar să fie clar, în ciuda celor apărute în presă, nu vorbim cu nimeni altcineva", a precizat ea.

Comentarii (3)

  • Fan F1
    Si nimeni n-a observat ca monopostul Sauber are 2 parti foarte asemanatoare cu monopostul Red Bull? Nu de alta dar sunt foarte asemanatoare, nu doar similare.
    6 1
  • Sunt oarecare asemanatoare insa as spune ca fata de cele de la RB as spune ca acele 2 aripi din lateral sunt mai rotunde pe cand cele de la RB sunt mai patratoase si nu numai: cele de la Sauber sunt mai indepartate de carosabil si sunt sprijinite de de un mic "brat" aflat cam pe la jumatate. Deci am spune ca ideile celor doua echipe se indreapta spre acelasi punct dar "operele" sunt totusi diferite.
    5 0
  • Unul din cele mai frumoase monoposturi 2013.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru