Sauber, increzator ca va concura in sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.11.2009
Echipa Sauber crede ca va obtine un loc pe grila de start a sezonului 2010, monopostul C29 urmand sa beneficieze de un motor Ferrari.

BMW a vandut vineri echipa de Formula 1 fostul proprietar Peter Sauber, insa FIA nu a anuntat inca daca team-ul va avea loc pe grila de start a sezonului urmator, chiar daca Toyota s-a retras intre timp din competitie.

Cu toate acestea, Sauber este increzator ca va obtine un loc in paddock inainte de intalnirea Consiliului Mondial al FIA din 11 decembrie.

"Aceasta intelegere semnifica faptul ca viitorul echipei si a locatiei din Hinwil sunt asigurate. Ma simt usurat. Ar fi fost pacat ca una dintre cele mai bune fabrici din Formula 1 sa fie inchise. In ceea ce priveste locul pe grila, sunt foarte increzator ca vom avea confirmarea foarte curand", a declarat elvetianul pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Sauber, care se va intalni luni cu Bernie Ecclestone, sustine ca dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2010 este in grafic, in ciuda incertitudinilor din ultima perioada. Sauber a confirmat inca o data ca echipa va utiliza motoare Ferrari pentru monopostul care se va numi C29.

"Monopostul pentru 2010 se incadreaza perfect in program.

Dezvoltarea nu a fost afectata de situatie si a fost posibila si multumita colaborarii excelente cu Ferrari, care ne-a trimis foarte devreme toate detaliile relevante. Suntem foarte increzatori in privinta performantelor monopostului C29. Cu doua luni inainte de primele teste am atins deja o baza solida pentru dezvoltarea ulterioara", a mai precizat elvetianul.

Decizia celor de la Sauber de a numi monopostul C29 nu este surprinzatoare, C fiind acronimul utilizat de echipa pana la achizitionarea acesteia de BMW. Ultimul monopost 100% Sauber a fost C24 in 2005, astfel ca utilizarea numelui C29 este cea mai potrivita pentru sezonul 2010.

Via | Formula1.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru