Sauber, indecisa dacă să copieze sistemul F-duct utilizat de Mercedes

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.03.2012
Sauber susţine că nu a luat încă o decizie privind copierea sistemului F-duct implementat de Mercedes din cauza costurilor ridicate.

Mercedes a ţinut capul de afiş al începutului de sezon datorită noului sistem F-duct introdus pe aripa spate, care funcţionează în paralel cu sistemul DRS.

Chiar dacă rivalii de la Red Bull şi Lotus au speculat că inovaţia nu respectă regulamentul tehnic, se anticipează că toate marile echipe vor introduce sisteme similare în perioada următoare, întrucât FIA consideră că sistemul este regulamentar.

În schimb, Sauber nu este încă pregătită să investească într-o tehnologie similară din cauza costurilor ridicate pe care le presupune acest proiect, potrivit designerului-sef Matt Morris.

"Dacă am începe acum de la o coală albă de hârtie am fi gata în două luni. Dar trebuie să ne întrebăm dacă merită pentru noi sau dacă este mai bine să micşorăm timpii prin paşi mai convenţionali. Pe de altă parte, echipele mari se pot descurca cu o astfel de dezvoltare în paralel cu programul obişnuit", a precizat el pentru publicaţia Auto Motor und Sport.

În ciuda avantajului de a fi singura echipă cu sistem F-duct pentru aripa spate, Mercedes a obţinut un singur punct în primele două curse ale sezonului, chiar dacă Michael Schumacher a plecat de pe locurile patru şi trei ale grilelor de start din Australia şi, respectiv, Malaysia.

Via | GMM

Comentarii (6)

  • Ciprian
    Stire
    Stire copiata cuvant cu cuvant. Daniel fi barbat si admite
    11 5
  • @Ciprian
    Fii barbat si pune mana pe o carte de gramatica.

    Dupa ce o termini, cumpara un un top de hartie de 500 de coli si noteaza diferentele dintre cele doua stiri.
    9 15
  • Daniel
    DP
    Daniel ce esti de artagos. Astia nu au diacritice dar stirea am citit-o la ei cu doua ore inainte sa fie la voi.
    Ce frumoasa e concurenta, dar eu cred ca e loc de amandoi si inca de multi altii. De ce la noi romanii trebuie sa fie ura asta ca presupun ca nici care nu traiti din siteurile astea ... deocamdata.
    8 1
  • nobody
    @Ciprian
    Dupa site-ul 150 ca pozitie in ro (alexa) cred ca se pate trai. Poate chiar bine:)
    6 0
  • logon
    detin un site care inca lucrez la tema o sa fie pe mai multe categorii este mai mult de IT dar va contine si o categorie F1 @ Daniel si cel cu F1 manager se accepta publicarea articolului vostru cu specificarea sursei? daca nu ma descurc si asa ast un raspuns
    6 0
  • Ciprian
    DA
    catre logon poti desigur. Eu nu ma supar. Poate ca Daniel nu a copiat, doar ca titlul cel putin e identic si a aparut dupa doua ore ce a aparut pe f1manager. Nu ma deranjeaza. Chiar cred ca e bine ca sa fim cat mai multi in domeniul. Eu o fac din pasiune si fara nici un scop comercial. Scuza-ma Daniel daca am fost prea agresiv. Am intrebat relaxat fiind. Imi plac articolele tale in general si stilul tau.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru