Sauber: "Kobayashi va fi liderul echipei în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.10.2010
Kamui Kobayashi va deveni la numai 24 de ani liderul echipei Sauber F1 Team, potrivit declaraţiilor lui Peter Sauber.

BMW-Sauber a anunţat recent că Sergio Perez îl va înlocui pe Nick Heidfeld începând din sezonul 2011, astfel că echipa elveţiană, care îşi va schimba numele în Sauber F1 Team, va avea anul viitor una dintre cele mai tinere linii de piloţi din competiţie.

Acest lucru îl va transforma pe Kamui Kobayashi într-un lider de echipă, chiar dacă japonezul abia a împlinit 24 de ani la mijlocul lunii septembrie.

"Ar fi fost mai bine să avem un pilot experimentat alături de unul tânăr, dar Kobayashi s-a maturizat şi anul viitor poate prelua rolul de lider al echipei", a declarat Peter Sauber pentru publicaţia elveţiană Blick.

Kobayashi a impresionat încă de la debutul său în Formula 1 la sfârşitul sezonului 2010, când l-a înlocuit pe Timo Glock la Toyota Racing şi i-a ţinut piept campionului mondial Jenson Button în cursele din Brazilia şi Abu Dhabi. Chiar dacă nu a beneficiat de un monopost competitiv, japonezul şi-a demonstrat talentul şi în acest sezon prin câteva curse spectaculoase, ultima oară chiar în ţara sa natală, când a efectuat şase depăşiri într-un Mare Premiu lipsit de alte evenimente majore.

Peter Sauber este însă optimist şi în privinţa lui Perez, despre care afirmă că este un pilot foarte rapid, chiar dacă a semnat cu echipa graţie contractului de sponsorizare cu compania mexicană de telecomunicaţii Telmex.

"Credem că are potenţial şi este foarte rapid, dar bineînţeles că nu există garanţii", a mai precizat Sauber.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • Kamui & Sergio
    O sa fie un duo excelent la Sauber la anu.. Kobayashi cu tanarul Perez, chiar o sa-mi faca placere si sunt curios cum vor evoulua amandoi :D
    Nu sa terminat sezonul asta dar deja il astept pe urmatorul cu sufletul la gura... crazy nu? :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru