Sauber: "Monopostul din 2012, cel mai bun din istoria echipei"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.06.2012
Peter Sauber consideră că monopostul C31 utilizat în acest sezon este cel mai bun din istoria de aproape două decenii a echipei elveţiene.

Sauber traversează unul dintre cele mai bune sezoane din ultimii ani, reuşind să termine de două ori pe podium cu Sergio Perez în Malaysia şi Canada, chiar dacă echipa ocupă doar locul şase în clasamentul constructorilor.

Patronul Peter Sauber este entuziasmat de locul trei obţinut de Sergio Perez la Montreal şi crede că C31 este cel mai bun monopost din istoria echipei, în primul rând datorită aerodinamicii.

"Pentru mine, acest rezultat este mai valoros decât locul doi din Malaysia. Canada a fost o cursă complet normală, fără ploaie, fără Safety Car, iar singurul abandon (n.r - din faţa lui Perez) a fost cel al lui Schumacher. Hinwil (n.r - fabrica echipei) a construit cel mai bun monopost pe care l-am avut de la debutul în Formula 1 în 1993. 75% din succes se datorează doar aerodinamicii, iar acum suntem invidiaţi de cei mai mulţi dintre oponenţii noştri", a declarat elveţianul.

Cu toate acestea, Sauber a admis că echipa pe care o conduce are nevoie de îmbunătăţiri din anumite puncte de vedere. "Este adevărat, trebuie să îmbunătăţim rezultatele în calificări", a adăugat el.

Presa internaţională a speculat că Perez are şanse majore să ajungă la Scuderia Ferrari chiar în acest sezon, informaţii negate însă de preşedintele Luca di Montezemolo.

Sauber exclude în continuare varianta ca mexicanul să părăsească echipa înainte de finalul sezonului şi crede că va avea dificultăţi să plece chiar şi anul viitor.

"Dacă rivalii vor unul dintre piloţii mei, acesta este un compliment. Înseamnă că facem lucrurile aşa cum trebuie. Dar cred că Perez ştie exact ce are la dispoziţie cu monopostul nostru şi cu siguranţă nu va pleca în acest an. După aceea, cred că nu va fi atât de uşor pentru el să plece de la echipa", a adăugat el.

Via | GMM

Comentarii (2)

  • cred ca monopostul din 1993 pilotat de Karl Wnendlinger si JJ Lehto era mai rapid cel putin in calificari
    2 0
  • sauber
    Eu zic ca li s-a urcat la cap... Oricum, la cum decurg lucrurile in F1 e posibil sa vedem Sauber campioana mondiala prin 2013. Trage Bernie sforile potrivite si scoate iepurasul din joben.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru