Sauber nu se grăbeşte să anunţe linia de piloţi pentru 2013

de Daniel Popescu
Marti, 17.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber consideră că are doi piloţi puternici în Sergio Perez şi Kamui Kobayashi, însă echipa insistă că nu are motive să se grăbească să stabilească linia de piloţi pentru sezonul următor.

Esential 60 de puncte a obtinut Sauber in primele 9 curse ale sezonului
Sauber este una dintre puţinele echipe care nu are încă niciun pilot confirmat pentru sezonul 2013, întrucât contractele lui Sergio Perez şi Kamui Kobayashi urmează să expire la sfârşitul acestui an.

Chiar dacă cei doi fac pereche la echipa elveţiana încă din 2011, proprietarul Peter Sauber susţine că nu există niciun motiv pentru a grăbi decizia cu privire la eventuala prelungire a contractelor. "Nu suntem sub presiunea timpului", a precizat el.

Creditat cu mari şanse să ajungă la Ferrari, eventual chiar înainte de finalul sezonului, Perez a obţinut două podiumuri în acest sezon, însă în rest nu a terminat niciodată mai sus de locul opt şi a înregistrat doua abandonuri. La rândul său, Kobayashi a terminat doar patru curse în puncte, cel mai bun rezultat fiind un loc cinci la Barcelona, lipsa de consecvenţă în rezultate putând fi unul dintre motivele pentru care Sauber nu se grăbeşte să ia o decizie finală în privinţa piloţilor.

"Am ratat de câteva ori prezenţa în puncte în acest sezon dintr-o varietate de motive.

Nu ne ajută dacă tânjim după acele puncte, pentru că trebuie să mergem înainte. În plus, avem doi piloţi puternici: Perez a fost de două ori pe podium în acest sezon, iar Kobayashi a strălucit cu un loc patru în calificări şi un loc cinci într-o cursă. Amândoi au câte un 'cel mai rapid tur' într-o cursă. Avem tot ce ne trebuie pentru a termina prima jumătate a sezonului într-o manieră pozitivă", a declarat Monisha Kaltenborn, CEO-ul echipei elveţiene.

Sauber are potenţialul de a deveni o ţintă atractivă pentru piloţi de calibru în contextul în care echipele de top sunt pe punctul de a confirma linii neschimbate de piloţi pentru 2013.

Via GMM

Comentarii (1)

  • Daca Perez ar reusi sa fie mai constant ar avea stofa de campion. Mie unul imi place foarte mult de el e un pilot rapid.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru