Sauber refuză să folosească noul motor îmbunătăţit de Ferrari

de Daniel Popescu
Vineri, 09.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sauber nu va utiliza noul update introdus de Ferrari la motor, întrucât acesta presupune schimbarea sistemului de răcire al monopostului şi poate genera probleme de fiabilitate.

Nu ar fi fost pasul corect pentru monopostul nostru, întrucât am fi putut avea anumite probleme şi nu am vrut să ne asumăm acest risc.

Monisha Kaltenborn
Sefa Sauber
Sauber a negociat cu Ferrari să primească update-ul la motor introdus de constructorul italian cu ocazia cursei de la Monza, iar discuţiile s-au finalizat cu succes.

Cu toate acestea, după analizarea unităţii de propulsie, echipa elveţiană a constatat că trebuie să efectueze modificări importante la designul sistemului de răcire al monopostului. Întrucât exista pericolul apariţiei unor probleme de fiabilitate, Sauber a decis în cele din urmă să nu folosească noul update de motor în finalul acestui sezon.

"Nu ar fi fost pasul corect pentru monopostul nostru, întrucât am fi putut avea anumite probleme şi nu am vrut să ne asumăm acest risc", a declarat Monisha Kaltenborn, şefa echipei Sauber.

Aceasta insistă că nu au existat conflicte cu Ferrari cu privire la furnizarea acestui update, speculaţii apărute ca urmare a faptului că rivalii de la Williams, Lotus şi Force India nu au primit de la Mercedes versiunile îmbunătăţite ale motorului.

"Nu are nicio legătură cu acordul nostru.

Este o dilemă legată de strategie dacă să îl folosim din diverse motive, în legătură cu ceea ce este şi nu posibil pe monopostul nostru", a adăugat ea.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru