Sauber sugerează că Perez nu pleacă la Ferrari în viitorul apropiat

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 04.10.2011
Sauber a minimalizat influenţa pe care o are Ferrari asupra lui Sergio Perez, considerând că mexicanul nu va pleca la echipa italiană în viitorul apropiat.

Sergio Perez a debutat în Formula 1 în acest sezon alături de Sauber, însă face parte din Academia de Piloţi a celor de la Ferrari şi a testat recent un monopost al Scuderiei.

Presa internaţională speculează că mexicanul se află în capul listei pentru înlocuirea lui Felipe Massa în sezonul 2013, însă oficialii echipei Sauber insistă că Perez nu are programat niciun alt test cu echipa italiană în viitorul apropiat.

"Testul recent a fost o parte a activităţilor Academiei, aşa că ştiam că la un moment dat se va întâmpla. Academia este dedicată piloţilor care ar trebui să ajungă în Formula 1, iar el este deja în Formula 1, aşa că trebuie să punem asta în perspectiva corectă. Nu există nicio altă înţelegere în privinţa asta. Noi am înţeles că a fost un singur test. Programul nu este dezvoltat împreună cu noi şi ne asigurăm că niciuna dintre aceste activităţi nu intră în conflict cu activităţile noastre, iar Ferrari respectă asta", a declarat Monisha Kaltenborn, directorul executiv al echipei Sauber.

Situaţia lui Perez este foarte asemănătoare cu cea a lui Massa, care a debutat în Formula 1 tot la Sauber în 2002 şi testa în acelaşi timp pentru Ferrari.

Patronul Peter Sauber a exclus însă orice legătură între cele două cazuri. "Nu putem face o comparaţie cu Massa, pentru că Massa avea contract cu Ferrari când a venit la noi", a explicat elveţianul.

Un alt pilot care l-ar putea înlocui pe Massa în 2013 este Jules Bianchi, care face de asemenea parte din Academia de Piloţi Ferrari. Presa speculează că Scuderia încearcă să-l plaseze pe francez la Force India ca pilot de teste.

Via | Autosport

Taguri: Ferrari, Perez, Sauber

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru