Schimb incredibil de replici intre Briatore si Piquet Jr.

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 28.07.2009
Sansele ca Nelson Piquet Jr sa fie concediat de la Renault au crescut exponential dupa ce brazilianul a avut un schimb de replici extrem de dur cu Flavio Briatore.

Flavio Briatore si Nelson Piquet Jr au avut un schimb de replici incredibil in presa italiana, cei doi atacandu-se reciproc pe seama rezultatelor obtinute de brazilian in Formula 1, dar si a calitatilor de manager ale italianului.

Intr-un interviu acordat publicatiei Autosprint, Briatore a dezvaluit pentru prima oara in acest sezon ca nu este multumit de rezultatele obtinute de Piquet in Formula 1, adaugand ca s-a saturat de scuzele pe care acesta le gaseste pentru a-si justifica evolutiile mediocre.

"Intotdeauna am fost corect cu pilotii mei. Asteptam mai mult de la de la Piquet pentru ca este in al doilea an ca pilot full-time. A facut mai putine teste comparativ cu Alonso, dar si Webber a testat mai putin decat Vettel din cauza piciorului rupt si uitati-va unde a ajuns. Cand un pilot nu are rezultate, deschide o carte de scuze si incepe: vina este a vremii, a ochelarilor spectatorilor, asta si asta...", a declarat el.

Briatore a negat in stilul sau caracteristic speculatiile potrivit carora brazilianul nu beneficiaza de un monopost la fel de competitiv precum Fernando Alonso.

"Nu este adevarat ca exista o diferenta tehnica de 7 zecimi de secunda intre masina lui Alonso si cea a lui Piquet. Daca asta ar fi fost adevarat am fi avut o masina capabila sa castige titlul, dar din pacate nu este cazul. Diferenta tehnica a fost intotdeauna minima si nu a durat niciodata mai mult de o cursa", a adaugat Briatore.

Replica lui Piquet Jr. nu s-a lasat prea mult timp asteptata, brazilianul atacandu-l pe un ton extrem de vehement pe seful echipei Renault in cadrul unui interviu acordat aceleasi publicatii Autosprint. "Flavio este un om de afaceri, dar nu intelege nimic din Formula 1. Este managerul meu, dar in calitate de sef al echipei nu ma respecta deloc. Se gandeste doar la bani, la cati bani poate obtine din lucrurile in care este implicat, este un om fara prieteni. In fiecare zi lumea ma intreaba ce se intampla, asa ca de ce ar trebui sa mai tac?", se intreaba el.

Piquet a demontat fiecare acuzatie a lui Briatore, afirmand ca interzicerea testelor reprezinta un mare handicap pentru pilotii tineri.

"Webber este in Formula 1 din 2001, el a inceput in alta era, cand testele erau nelimitate. Probabil ca a facut mai mult de 20.000 de km de teste, asa ca nu este o comparatie corecta. Acum situatia este si mai dificila pentu un pilot cu putina experienta. Si, in plus, trebuie sa lupt impotriva lui Briatore si a lui Alonso, care care este pilot fantastic. Dar daca Briatore nu intelege asta, ce pot sa fac?".

Piquet Jr a admis inaintea Marelui Premiu al Ungariei ca locul sau in cadrul echipei nu este asigurat, iar brazilianul a terminat doar pe locul 12 cursa de duminica de la Hungaroring. Suspendarea echipei Renault din Marele Premiu al Europei ar putea cantari si mai mult in decizia team-ului de a-l concedia pe pilotul brazilian, care nu a castigat niciun punct in acest sezon.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • ...
    de ce a fost puncat alonso la stirea asta??
    0 0
  • RE de ce a fost puncat alonso la stirea asta??
    Si, in plus, trebuie sa lupt impotriva lui Briatore si a lui Alonso, care care este pilot fantastic.
    0 0
  • ?
    poate de asta ca alt sens nu vad
    0 0
  • are dreptate
    Piquet Jr are dreptate, mie personal imi place de el, pacat ca nu a avut parte niciodata de o masina buna, sezonul acesta chiar imi place cum merge, imi place ca are tupeu si se lupta cu oricine. Ghinionul lui este ca lumea ii compara rezultatele cu cele ale lui Alonso, care din punctul meu de vedere este cel mai experimentat pilot la ora actuala.
    0 0
  • Piquet..
    Ghinionul lui Piquet este Alonso dar in situatia in care Alonso nu era la Renault, Piquet ar fi fost la egalitate cu coechipierul sau cumuland impreuna cu acesta 0 zero puncte! Masina Renault e VARZA!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru